Valmistus
- Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa talteen, halkaise hedelmät ja purista mehua 1 dl.
- Leikkaa voi kuutioiksi. Kumoa mikronkestävään kulhoon ja sulata täysteholla noin minuutin ajan.
- Mittaa kulhoon sokeri sekä sitruunoiden kuoriraaste ja mehut.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kulhoon.
- Kuumenna täysteholla 4-5 minuuttia. Sekoita 30 sekunnin välein, kunnes tahna kiehahtaa ja sakenee.
- Aikaan vaikuttaa mikron teho ja astian muoto.
- Kaada lemon curd kuumana puhtaaseen tiiviskantiseen purkkiin siivilän läpi, niin saat samettisen sileää tahnaa.
- Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Säilyy 2-3 viikkoa.
Vinkki: nauti lemon curdesimerkiksi skonssien kanssa, tai käytä vaikkapa kakun täytteenä.