Helppous yllättää
Lemon curd mikrossa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 sitruunaa sitruuna
75 g g voita voi
2 dl dl sokeria sokeri
3 kananmunaa kananmuna
1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen

Lemon curd mikrossa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(1)

Valmistus

  1. Pese ja kuivaa sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa talteen, halkaise hedelmät ja purista mehua 1 dl.
  2. Leikkaa voi kuutioiksi. Kumoa mikronkestävään kulhoon ja sulata täysteholla noin minuutin ajan.
  3. Mittaa kulhoon sokeri sekä sitruunoiden kuoriraaste ja mehut.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kulhoon.
  5. Kuumenna täysteholla 4-5 minuuttia. Sekoita 30 sekunnin välein, kunnes tahna kiehahtaa ja sakenee.
  6. Aikaan vaikuttaa mikron teho ja astian muoto.
  7. Kaada lemon curd kuumana puhtaaseen tiiviskantiseen purkkiin siivilän läpi, niin saat samettisen sileää tahnaa.
  8. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Säilyy 2-3 viikkoa.

Vinkki: nauti lemon curdesimerkiksi skonssien kanssa, tai käytä vaikkapa kakun täytteenä.

Tarjoukset

Kot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munatKot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munat
Kot-Kot Kotimaiset vapaan kanan munat
13.12 - 06.12
ERÄ!
1,99