Helppous yllättää
Aprikoosipullakranssi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2,5 dl dl täysmaitoa täysmaito
25 g g hiivaa hiiva
1 kpl kpl kananmunaa kananmuna
1,25 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 tl tl suolaa suola
6,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
100 g g voita voi

Täyte

150 g g aprikooseja aprikoosi
(kuivattuja)
1 dl dl aprikoosihilloa aprikoosihillo
1 rkl rkl perunajauhoja perunajauho

Voiteluun

1 kpl kpl kananmunaa kananmuna

Pinnalle

0,75 dl dl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
(rouhittuna)
2 rkl rkl sokeria sokeri

Aprikoosipullakranssi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(2)

Valmistus

1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.

2. Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Sekoita hillo ja perunajauhot palojen joukkoon.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa hetki ja jaa kahtia. Kauli palat kapeiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 12 x 60 cm).

5. Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosiseosta ja kääri pitkältä sivulta napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni. Pyörittele tankoa vielä ohuemmaksi.

6. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin seitsemäksi 20 sentin pituisiksi tangoiksi. Kokoa kranssi ”rinkeleistä” ketjumaisesti leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

7. Voitele kohonnut leivonnainen rikotulla munalla. Ripottele pinnalle pistaasirouheetta ja raesokeria.

8. Paista kranssia 200 asteessa noin 30 minuuttia.

9. Somista jäähtynyt kranssi vielä tomusokerilla.