
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2,5 dl dl | täysmaitoa täysmaito | |
25 g g | hiivaa hiiva | |
1 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
1,25 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1 tl tl | suolaa suola | |
6,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
100 g g | voita voi |
Täyte
150 g g | aprikooseja
aprikoosi (kuivattuja) | |
1 dl dl | aprikoosihilloa aprikoosihillo | |
1 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho |
Voiteluun
1 kpl kpl | kananmunaa kananmuna |
Pinnalle
0,75 dl dl | pistaasipähkinöitä
pistaasipähkinä (rouhittuna) | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAprikoosipullakranssi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
2. Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
3. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Sekoita hillo ja perunajauhot palojen joukkoon.
4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa hetki ja jaa kahtia. Kauli palat kapeiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 12 x 60 cm).
5. Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosiseosta ja kääri pitkältä sivulta napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni. Pyörittele tankoa vielä ohuemmaksi.
6. Leikkaa tangot terävällä veitsellä noin seitsemäksi 20 sentin pituisiksi tangoiksi. Kokoa kranssi ”rinkeleistä” ketjumaisesti leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
7. Voitele kohonnut leivonnainen rikotulla munalla. Ripottele pinnalle pistaasirouheetta ja raesokeria.
8. Paista kranssia 200 asteessa noin 30 minuuttia.
9. Somista jäähtynyt kranssi vielä tomusokerilla.