Valmistus
- Liuota haaleaan maitoon hiiva. Sekoita mukaan suola, sokerit, kardemumma, munat ja hedelmäpalat. Alusta taikina peruna- ja vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu voi. Anna peitetyn taikinan kohota rauhassa.
- Voitele ja korppujauhota 10 teekuppia (vetoisuus noin 3 dl).
- Nujerra taikina jauhoisella leivinalustalla. Pyörittele siitä tanko, jaa 10 palaan, pyöritä ne palloiksi ja tiputa kuppeihin. Taikina saa täyttää kupista noin puolet. Anna kohota.
- Voitele babat munalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Keitä vedestä ja sokerista liemi ja mausta se jäähtyneenä rommiesanssilla. Pistä baboihin cocktailtikulla muutamia reikiä ja imeytä liemi niihin.
- Koristele leivonnaiset halutessasi tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäismakeisilla.
- Tarjoile babat sellaisenaan pashan seurassa, teen tai kahvin kanssa.
Baba on venäläinen kuivatuilla hedelmillä rikastettu pääsiäispulla, joka paistetaan usein korkeassa vuoassa. Mutta hyvin babat onnistuvat myös teekupeissa paistaen.