
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kostutus
1 rkl rkl | rommia
rommi (tai 2 ml rommi-aromia) | |
1 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri |
Koristelu
2 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
1 - 2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 dl dl | makeisia
makeisia (esim. Sugarland Jelly Beans) |
Taikina
2,5 dl dl | maitoa maito | |
25 g g | hiivaa hiiva | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
0,5 dl dl | rusinoita rusinat | |
0,5 dl dl | sukaattia
sukaatti (eli sokeroituja sitruunankuoria) | |
0,5 dl dl | kirsikoita
kirsikka (sokeroituja) | |
1 dl dl | perunajauhoja perunajauho | |
6,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
125 g g | voita voi |
Voiteluun
1 | kananmunaa kananmuna |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKuppibabat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Baba on venäläinen kuivatuilla hedelmillä rikastettu pääsiäispulla, joka paistetaan usein korkeassa vuoassa. Mutta hyvin babat onnistuvat myös teekupeissa paistaen.
- Liuota haaleaan maitoon hiiva. Sekoita mukaan suola, sokerit, kardemumma, munat ja hedelmäpalat. Alusta taikina peruna- ja vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu voi. Anna peitetyn taikinan kohota rauhassa.
- Voitele ja korppujauhota 10 teekuppia (vetoisuus noin 3 dl).
- Nujerra taikina jauhoisella leivinalustalla. Pyörittele siitä tanko, jaa 10 palaan, pyöritä ne palloiksi ja tiputa kuppeihin. Taikina saa täyttää kupista noin puolet. Anna kohota.
- Voitele babat munalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Keitä vedestä ja sokerista liemi ja mausta se jäähtyneenä rommiesanssilla. Pistä baboihin cocktailtikulla muutamia reikiä ja imeytä liemi niihin.
- Koristele leivonnaiset halutessasi tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäismakeisilla.
- Tarjoile babat sellaisenaan pashan seurassa, teen tai kahvin kanssa.