
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | maitoa maito | |
50 g g | hiivaa hiiva | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
2,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 rkl rkl | kardemummaa kardemumma | |
1,5 tl tl | suolaa suolaa | |
12 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
150 g g | voita voi |
Täyte
2 prk prk | maitorahkaa maitorahka | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 | sitruunaa sitruuna | ||
1 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | ||
1 dl dl | rusinoita rusinat | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa |
Voiteluun
1 | kananmunaa kananmuna | ||
0,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
raesokeria |
Rahkapiirakka
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(7)
Valmistus
Rahka ja rahkaleivonnaiset ovat levinneet meille Karjalan ja Venäjän kautta. Perinteinen rahkapiirakka on tehty pullapohjaan.
- Liuota haaleaan maitoon hiiva. Vatkaa mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää mukaan loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Painele reilusta puolesta taikinasta uunipellin kokoinen levy ja nosta se leivinpaperin päälle pellille liinan alle kohoamaan.
- Pyöritä lopusta taikinasta ohutta tankoa, josta syntyy ristikko piirakalle.
- Sekoita rahkaan sokerit, munat, pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, perunajauhot, rusinat ja vaahdoksi vatkattu kerma.
- Levitä täyte piirakkapohjalle. Tee taikinanauhoista piiraspohjalle ristikko. Nostele reunat täytteen päälle.
- Voitele reunat ja ristikko munalla. Ripottele koristeeksi raesokeria.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.