
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | maitoa maito | ||
50 g g | hiivaa hiiva | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
2,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
1 rkl rkl | kardemummaa kardemumma | ||
1,5 tl tl | suolaa suola | ||
12 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
150 g g | voita voi |
Täyte
2 prk prk | maitorahkaa maitorahka | ||
1 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 | sitruunaa sitruuna | ||
1 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | ||
1 dl dl | rusinoita rusinat | ||
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma |
Voiteluun
1 | kananmunaa kananmuna | ||
0,5 dl dl | raesokeria raesokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaRahkapiirakka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota haaleaan maitoon hiiva. Vatkaa mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää mukaan loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Painele reilusta puolesta taikinasta uunipellin kokoinen levy ja nosta se leivinpaperin päälle pellille liinan alle kohoamaan.
- Pyöritä lopusta taikinasta ohutta tankoa, josta syntyy ristikko piirakalle.
- Sekoita rahkaan sokerit, munat, pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, perunajauhot, rusinat ja vaahdoksi vatkattu kerma.
- Levitä täyte piirakkapohjalle. Tee taikinanauhoista piiraspohjalle ristikko. Nostele reunat täytteen päälle.
- Voitele reunat ja ristikko munalla. Ripottele koristeeksi raesokeria.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.