Helppous yllättää
Rahkapiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl maitoa maito
50 g g hiivaa hiiva
1 kananmunaa kananmuna
2,5 dl dl sokeria sokeri
1 rkl rkl kardemummaa kardemumma
1,5 tl tl suolaa suola
12 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
150 g g voita voi

Täyte

2 prk prk maitorahkaa maitorahka
1 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 kananmunaa kananmuna
1 sitruunaa sitruuna
1 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
1 dl dl rusinoita rusinat
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Voiteluun

1 kananmunaa kananmuna
0,5 dl dl raesokeria raesokeri

Rahkapiirakka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(21)

Valmistus

  1. Liuota haaleaan maitoon hiiva. Vatkaa mukaan muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää mukaan loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Painele reilusta puolesta taikinasta uunipellin kokoinen levy ja nosta se leivinpaperin päälle pellille liinan alle kohoamaan.
  4. Pyöritä lopusta taikinasta ohutta tankoa, josta syntyy ristikko piirakalle.
  5. Sekoita rahkaan sokerit, munat, pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, perunajauhot, rusinat ja vaahdoksi vatkattu kerma.
  6. Levitä täyte piirakkapohjalle. Tee taikinanauhoista piiraspohjalle ristikko. Nostele reunat täytteen päälle.
  7. Voitele reunat ja ristikko munalla. Ripottele koristeeksi raesokeria.
  8. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.