
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | porkkanaa
porkkana (n. 300g) | |
2 | omenaa
omena (n. 200 g) | |
2 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | |
3 rkl rkl | sokeria sokeri | |
600 g g | puolukoita
puolukka (Södergården kotimaisia pakastepuolukoita) |
Murutaikina
200 g g | voita
voi (huoneenlämpöisenä) | |
2,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2,5 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
2 tl tl | kanelia kaneli | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri |
Tarjoiluun
200 g g | smetanaa smetana | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuolukkamurupaistos
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Raasta porkkanat ja omenat kulhoon, lisää puolukat ja sekoita. Ripottele seoksen päälle perunajauhot ja sokeri, sekoita hyvin ja kumoa pyöreään, halkaisijaltaan noin 30 cm:n piirakkavuokaan.
- Sekoita murutaikinan ainekset yleiskoneessa tai kulhossa puulusikalla. Ota taikinasta nökäreita ja muotoile pienen keksin kokoisiksi paloiksi. Painele palat piirakkavuokaan täytteen päälle niin, että täyte peittyy kokonaan.
- Laita puolukkamurupaistos 185-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi - valmiin paistoksen pinnan tulisi olla paistunut kullanruskeaksi, ja kuuman puolukkaisen täytteen pitäisi pyrkiä herkullisesti rapean murukuoren raoista pintaan. Anna valmiin paistoksen jäähtyä hetken. Vaahdota sillä välin smetana ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
- Tarjoa puolukkamurupaistos smetanavaahdon kera.