Helppous yllättää
Puolukkamurupaistos

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 porkkanaa porkkana
(n. 300g)
2 omenaa omena
(n. 200 g)
2 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
3 rkl rkl sokeria sokeri
600 g g puolukoita puolukka
(Södergården kotimaisia pakastepuolukoita)

Murutaikina

200 g g voita voi
(huoneenlämpöisenä)
2,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2,5 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
2 tl tl kanelia kaneli
1,5 dl dl sokeria sokeri

Tarjoiluun

200 g g smetanaa smetana
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Puolukkamurupaistos

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(4)

Valmistus

  1. Raasta porkkanat ja omenat kulhoon, lisää puolukat ja sekoita. Ripottele seoksen päälle perunajauhot ja sokeri, sekoita hyvin ja kumoa pyöreään, halkaisijaltaan noin 30 cm:n piirakkavuokaan.
  2. Sekoita murutaikinan ainekset yleiskoneessa tai kulhossa puulusikalla. Ota taikinasta nökäreita ja muotoile pienen keksin kokoisiksi paloiksi. Painele palat piirakkavuokaan täytteen päälle niin, että täyte peittyy kokonaan.
  3. Laita puolukkamurupaistos 185-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi - valmiin paistoksen pinnan tulisi olla paistunut kullanruskeaksi, ja kuuman puolukkaisen täytteen pitäisi pyrkiä herkullisesti rapean murukuoren raoista pintaan. Anna valmiin paistoksen jäähtyä hetken. Vaahdota sillä välin smetana ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
  4. Tarjoa puolukkamurupaistos smetanavaahdon kera.