Helppous yllättää
Marenkikori

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
1,5 dl dl sokeria sokeri
1,25 dl dl tomusokeria tomusokeri

Täyte & koristelu

4 prk prk jogurttia jogurtti
(Deluxe sitruuna jogurttia, shamppanja-raparperijogurttia tai makusi mukaan)
2 rkl rkl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 ruukkua ruukku minttua minttu

Marenkikori

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:15 h
(4)

Valmistus

  1. Yhdistä sokeri ja valkuaiset kulhossa ja vatkaa kunnes niistä muodostuu kova vaahto ja sokeri on liuennut valkuaisiin kokonaan.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa vielä sileäksi.
  3. Pakkaa vatkattu seos pakastuspussiin ja leikkaa pussin suuhun halkaisijaltaan 1 cm reikä.
  4. Pursota marengista leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan 8 cm leveää levyä ja niiden päälle kolme renkaan muotoista marenkirengasta, jotta saat kahdeksan koria.
  5. Kypsennä marenkeja 55-asteisessa uunissa noin 4h tai kunnes ne kuivavat pohjasta niin, että irtoavat helposti leivinpaperista kun niitä varovasti kääntää.
  6. Kokoa jälkiruoka lusikoimalla jogurttia marenkikoreihin ja raastamalla niiden päälle sitruunan kuorta.
  7. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä jogurtin päälle.
  8. Koristele mintun lehdillä.

Vinkki: Marengit voi valmistaa jopa viikkoa aiemmin ja säilyttää kuivakaapissa ilmavassa rasiassa, jolloin juhlapäivänä itse jälkiruoan kokoamiseen menee vain muutama minuutti.