
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1,25 dl dl | tomusokeria tomusokeri |
Täyte & koristelu
4 prk prk | jogurttia jogurtti | ||
Deluxe sitruuna jogurttia, shamppanja-raparperijogurttia tai makusi mukaan | |||
2 rkl rkl | pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä | ||
1 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
raastettuna | |||
0,5 ruukkua ruukku | minttua minttu |
Lisäksi tarvitset
1 arkkia arkki | leivinpaperia leivinpaperi |
Marenkikori
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
4:15
h
(1)
Valmistus
- Yhdistä sokeri ja valkuaiset kulhossa ja vatkaa kunnes niistä muodostuu kova vaahto ja sokeri on liuennut valkuaisiin kokonaan.
- Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa vielä sileäksi.
- Pakkaa vatkattu seos pakastuspussiin ja leikkaa pussin suuhun halkaisijaltaan 1 cm reikä.
- Pursota marengista leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan 8 cm leveää levyä ja niiden päälle kolme renkaan muotoista marenkirengasta, jotta saat kahdeksan koria.
- Kypsennä marenkeja 55-asteisessa uunissa noin 4h tai kunnes ne kuivavat pohjasta niin, että irtoavat helposti leivinpaperista kun niitä varovasti kääntää.
- Kokoa jälkiruoka lusikoimalla jogurttia marenkikoreihin ja raastamalla niiden päälle sitruunan kuorta.
- Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä jogurtin päälle.
- Koristele mintun lehdillä.
Vinkki: Marengit voi valmistaa jopa viikkoa aiemmin ja säilyttää kuivakaapissa ilmavassa rasiassa, jolloin juhlapäivänä itse jälkiruoan kokoamiseen menee vain muutama minuutti.