Helppous yllättää
Parhaat pääsiäispullat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

Taikina

5 dl dl täysmaitoa täysmaito
2 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
(yht. 15 g)
2 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl kardemummaa kardemumma
1 kananmunaa kananmuna
15 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl suolaa suola
100 g g voita voi
(+ n. 1 rkl vuoan voiteluun)

Täyte

2 kananmunaa kananmuna
1 rs rs pasharahkaa pasharahka
(Milbona pasharahkaa (380 g))
8 kpl kpl aprikooseja aprikoosi
(kuivattuja, suikaleina)

Kuorrute

2 dl dl tomusokeria tomusokeri
2 rkl rkl maitoa maito
(ja halutessasi keltaista elintarvikeväriä)

Koristeet

mantelirouhetta mantelirouhe
(Belbake Almond Crunch -koristemurua)
sokeroitua appelsiininkuorta sokeroitu appelsiininkuori

Parhaat pääsiäispullat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:00 h
(6)

Valmistus

  1. Tee ensin pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri ja kardemumma. Vatkaa sekaan muna ja muutama desi jauhoja. Vatkaa taikinaa voimakkaasti vispilällä lisäten jauhoja puoli desiä kerrallaan. Kun puolet jauhoista on lisätty taikinapohjaan, alusta loput jauhot taikinaan käsin. Taikina saa jäädä löysäksi!
  2. Lisää lopuksi pehmeä voi ja suola. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi.
  3. Ota iso uunivuoka ja leikkaa sen pohjaan sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Pirskottele vuoan pohjaan ruokalusikallinen vettä ja painele leivinpaperi paikoilleen - vesi kiinnittää paperin vuokaan. Voitele vuoan reunat pehmeällä voilla.
  4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile pötköiksi ja leikkaa pötköt kahdeksaan samankokoiseen palaan, jotta saat 16 pulla-aihiota. Pyörittele pulliksi ja asettele uunivuokaan tasaisesti. Peitä liinalla ja kohota vielä tunnin verran lämpimässä paikassa.
  5. Vatkaa kananmunien rakenne rikki keskikokoisessa kulhossa. Voitele pullat huolellisesti. Lisää sitten jäljelle jääneeseen munaseokseen pasharahka ja sekoita tasaiseksi täytteeksi.
  6. Tee pullien keskelle reiät painamalla kahdella ruokalusikalla pohjaan asti ja vetämällä niitä poispäin toisistaan, kunnes kolo on halkaisijaltaan 4 cm. Täytä kolo pasharahkatäytteellä ja ripottele päälle suikaloitua aprikoosia.
  7. Paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilmassa 160 °C) n. 35 minuuttia. Käännä peltiä kesken paiston, jos uuni paistaa epätasaisesti. Jäähdytä pullavuoka huoneenlämpöiseksi.
  8. Aloita kuorrutteen tekeminen siivilöimällä tomusokeri kulhoon. Sekoita tomusokeriin maitoa ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes koostumus on kuin paksua, juoksevaa hunajaa. Värjää halutessasi elintarvikevärillä keltaiseksi. Valuta kuorrutetta pullavuoan päälle ja ripottele päälle haluamiasi koristeita. Anna jähmettyä hetken ja tarjoa.