Helppous yllättää
Porkkanakääretorttu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kananmunaa kananmuna
1,5 dl dl sokeria sokeri
0,75 vehnäjauhoja vehnäjauho
0,75 perunajauhoja perunajauho
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
2 dl dl porkkanaa porkkana
(raastettuna)

Täyte

100 g g voita voi
400 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
4 dl dl tomusokeria tomusokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Koristeluun

0,5 - 1 porkkanaa porkkana
(suikaleina)
1 kourallista kourallinen saksanpähkinöitä saksanpähkinä

Porkkanakääretorttu

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

55 min
(18)

Valmistus

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Siivilöi jauhot vaahtoon, lisää myös porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.

2. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperille uunipellille. Paista torttulevyä 200-asteisen uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.

3. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa voita hetki, jotta se pehmenee. Lisää tuorejuusto 
ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi.

5. Levitä ²⁄₃ täytteestä kääretorttulevylle ja rullaa tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

6. Kuorruta torttu lopulla täytteellä. Koristele porkkanasta veistetyillä nauhoilla ja rouhitulla saksanpähkinällä.

Vinkki: Voit halutessasi levittää kaiken täytteen tortun sisään ja koristella pinnan tomusokerilla.