Helppous yllättää
Lampaan ulkofileetä punaviinikastikkeessa ja lämmintä peruna-fenkolisalaattia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt lammasta lammas
(lampaan ulkofileetä pakasteesta)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Punaviinikastike:

1 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 oksaa oksa timjamia timjami
( tuoretta timjamia tai rosmariinia)
3 dl dl punaviiniä punaviini
2 rkl rkl hunajaa hunaja
3 rkl rkl voita voi
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Peruna-fenkolisalaatti:

500 g g perunaa peruna
(pieniä perunoita)
2 fenkolia fenkoli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,5 tl tl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 rkl rkl voita voi
rucolaa rucola
(kourallinen rucolaa)

Lampaan ulkofileetä punaviinikastikkeessa ja lämmintä peruna-fenkolisalaattia

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(5)

Valmistus

  1. Keitä perunat ja fenkolit suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Puolita perunat ja suikaloi fenkolit.
  2. Sekoita kulhossa perunoiden ja fenkolin joukkoon oliiviöljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
  3. Laita punaviinikastike tulemaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
  4. Lisää yrtin oksat, punaviini ja hunaja. Kiehauta ja keitä kasaan kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.
  5. Vatkaa joukkoon voi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tarkista maku.
  6. Mausta sulaneet lampaan ulkofileepalat suolalla ja mustapippurilla.
  7. Kuumenna voi ja rapsiöljy paistinpannulla ja ruskista palat molemmin puolin. Kaada kastike pannulle ja hauduta n. 5-7 minuuttia tai kunnes lihat ovat kypsiä mutta vielä meheviä.
  8. Kuumenna toisella pannulla 1 rkl voita ja kaada peruna-fenkoliseos pannulle.
  9. Paista niin, että kasviksiin tulee väriä ja kaada ne sitten kulhoon. Sekoita joukkoon rucola.
  10. Jaa salaatti lautasille, nosta päälle viipaloidut lampaan fileet ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile.