
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | lammasta
lammas (lampaan ulkofileetä pakasteesta) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy |
Punaviinikastike:
1 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 oksaa oksa | timjamia
timjami ( tuoretta timjamia tai rosmariinia) | |
3 dl dl | punaviiniä punaviini | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
3 rkl rkl | voita voi | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Peruna-fenkolisalaatti:
500 g g | perunaa
peruna (pieniä perunoita) | |
2 | fenkolia fenkoli | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
0,5 tl tl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 rkl rkl | voita voi | |
rucolaa
rucola (kourallinen rucolaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLampaan ulkofileetä punaviinikastikkeessa ja lämmintä peruna-fenkolisalaattia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Keitä perunat ja fenkolit suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Puolita perunat ja suikaloi fenkolit.
- Sekoita kulhossa perunoiden ja fenkolin joukkoon oliiviöljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
- Laita punaviinikastike tulemaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
- Lisää yrtin oksat, punaviini ja hunaja. Kiehauta ja keitä kasaan kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.
- Vatkaa joukkoon voi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tarkista maku.
- Mausta sulaneet lampaan ulkofileepalat suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna voi ja rapsiöljy paistinpannulla ja ruskista palat molemmin puolin. Kaada kastike pannulle ja hauduta n. 5-7 minuuttia tai kunnes lihat ovat kypsiä mutta vielä meheviä.
- Kuumenna toisella pannulla 1 rkl voita ja kaada peruna-fenkoliseos pannulle.
- Paista niin, että kasviksiin tulee väriä ja kaada ne sitten kulhoon. Sekoita joukkoon rucola.
- Jaa salaatti lautasille, nosta päälle viipaloidut lampaan fileet ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile.