Helppous yllättää
Juustoja, itse leivotut minipatongit ja karpalohilloke

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
5 dl dl vettä vesi
2 tl tl suolaa suola
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
14 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Karpalohilloke

2 dl dl kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo
2 dl dl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus kanelia kaneli

Lisäksi

3 - 4 kpl kpl juustoa juusto
(lajitelma juustoja oman maun mukaan)

Juustoja, itse leivotut minipatongit ja karpalohilloke

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:00 h
(2)

Valmistus

Minipatongit

  1. Liuota hiiva +42 asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Vaivaa joukkoon jauhot. Patonkitaikinaa kannattaa vaivata pitkään, 10 - 12 minuuttia, jotta patonkien koostumuksesta tulee oikeanlainen.
  2. Peitä taikinakulho ja anna nousta n. 30 minuuttia.
  3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kohota uudelleen noin 30 minuuttia.
  4. Vaivaa taikina kimmoisaksi pöydällä. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja paloittele se n. 15 osaan. Pyöritä palat pieniksi patongeiksi.
  5. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Leikkaa pintoihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja. Kohota vielä 15 - 20 minuuttia.
  6. Paista patonkeja 250 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.

Karpalohilloke

  1. Kaada kuivatut karpalot kulhoon ja lisää vesi.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna karpaloiden olla 3 - 4 tuntia tai yön yli pehmenemässä.
  3. Kaada karpalot ja vesi kattilaan ja lisää sokeri sekä kaneli.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
  5. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
  6. Tarjoile minipatonkien ja juustojen kera.