
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pss pss | kuivahiivaa kuivahiiva | |
5 dl dl | vettä vesi | |
2 tl tl | suolaa suola | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
14 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Karpalohilloke
2 dl dl | kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo | |
2 dl dl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | kanelia kaneli |
Lisäksi
3 - 4 kpl kpl | juustoa
juusto (lajitelma juustoja oman maun mukaan) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuustoja, itse leivotut minipatongit ja karpalohilloke
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Minipatongit
- Liuota hiiva +42 asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Vaivaa joukkoon jauhot. Patonkitaikinaa kannattaa vaivata pitkään, 10 - 12 minuuttia, jotta patonkien koostumuksesta tulee oikeanlainen.
- Peitä taikinakulho ja anna nousta n. 30 minuuttia.
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kohota uudelleen noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina kimmoisaksi pöydällä. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja paloittele se n. 15 osaan. Pyöritä palat pieniksi patongeiksi.
- Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Leikkaa pintoihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja. Kohota vielä 15 - 20 minuuttia.
- Paista patonkeja 250 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.
Karpalohilloke
- Kaada kuivatut karpalot kulhoon ja lisää vesi.
- Peitä kulho kelmulla ja anna karpaloiden olla 3 - 4 tuntia tai yön yli pehmenemässä.
- Kaada karpalot ja vesi kattilaan ja lisää sokeri sekä kaneli.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
- Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
- Tarjoile minipatonkien ja juustojen kera.