Helppous yllättää
Nyhtöporo-hapankorppurullat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

15 kpl kpl hapankorppuja hapankorppu
4 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
175 g g poroa poro
(Deluxe nyhtöporoa puolukkahillolla)
2 - 3 rkl rkl puolukkahilloa puolukkahillo
(nyhtöporopakkauksesta)
150 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(makuna piparjuuri)
1 rkl rkl rosmariinia rosmariini
(silputtuna)
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,25 tl tl suolaa suola

Nyhtöporo-hapankorppurullat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(8)

Valmistus

  1. Kuumenna vesi korpun mentävässä kattilassa ja liuota siihen liemikuutio. Siirrä sivuun.
  2. Upota hapankorput yksi kerrallaan noin viideksi sekunniksi lämpimään lihaliemeen ja nosta ne sitten keittiöpihtien avulla leikkuulaudalle.
  3. Anna korppujen jäähtyä ja pehmetä taipuisiksi.
  4. Valmista täyte: Kuivaa poropala talouspaperiin. Revi tai silppua liha ja kumoa se kulhoon.
  5. Sekoita joukkoon puolukkahillo ja tuorejuusto sekä mausteet. Tarkista maku.
  6. Sivele täytettä hapankorpuille ja kiedo ne tiukasti rullalle.
  7. Lado rullat vuokaan tiiviisti vierekkäin, saumapuoli alaspäin. Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
  8. Leikkaa rullat kahtia ja nosta ne pystyyn tarjoiluvadille.
  9. Koristele halutessasi rosmariinilla ja puolukoilla.