Helppous yllättää
Avokado-katkarapusalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 avokadoja avokado
(joista yhden avokadon hedelmäliha kastikkeeseen)
400 g g katkarapuja katkarapu
1 kerää kerä salaattia salaatti
1 ruukkua ruukku herneenversoja herneenverso
50 g g pinjansiemeniä pinjansiemen
150 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
0,5 ruukkua ruukku korianteria korianteri
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Mehustettua sipulia

1 sipulia sipuli
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna)
1 tl tl sokeria sokeri
0,5 tl tl merisuolaa merisuola

Kastike

1 avokadoja avokado
1 dl dl majoneesia majoneesi
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl korianteria korianteri
0,5 limeä lime
(mehu puristettuna)
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
0,5 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
(tai vettä)

Avokado-katkarapusalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(8)

Valmistus

  1. Kuori ja pilko sipuli kulhoon ja sekoita joukkoon puolikkaan limetin mehu, suola sekä sokeri.
  2. Anna sipulin mehustua huoneenlämmössä ja tee sillä aikaa muut valmistelut.
  3. Hienonna korianteri, pese ja pilko salaatti. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kaavi lusikalla hedelmäliha kokonaisena kuorestaan työlaudalle.
  4. Valmista kastike. Leikkaa avokadopuolikkaiden reunoista pienet palaset niin, että niistä kertyy arviolta yhden avokadon verran hedelmälihaa.
  5. Laita palat pieneen kulhoon ja lisää joukkoon majoneesi, valkosipuli, korianteri ja puolikkaan limetin mehu sekä pieni ripaus suolaa.
  6. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja ohenna hiukan appelsiinimehulla tai tilkalla vettä.
  7. Leikkaa avokadot viipaleiksi ja kokoa salaatti vadille tai lautasannoksiksi. Levitä pohjalle pilkotut salaatinlehdet ja asettele päälle kerroksittain avokadoa, mehustettua sipulia, herneenversoja, kastiketta ja hienonnettua korianteria.
  8. Ripottele joukkoon pinjansiemeniä ja rouhaise maun mukaan hiukan mustapippuria sekä merisuolaa päälle.
  9. Lisää katkaravut, koristele kirsikkatomaateilla ja tarjoa välittömästi.