
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | avokadoja
avokado (joista yhden avokadon hedelmäliha kastikkeeseen) | ||
400 g g | katkarapuja katkarapu | ||
1 kerää kerä | salaattia salaatti | ||
1 ruukkua ruukku | herneenversoja herneenverso | ||
50 g g | pinjansiemeniä pinjansiemen | ||
150 g g | kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti | ||
0,5 ruukkua ruukku | korianteria korianteri | ||
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Mehustettua sipulia
1 | sipulia sipuli | ||
0,5 | limeä
lime (mehu puristettuna) | ||
1 tl tl | sokeria sokeri | ||
0,5 tl tl | merisuolaa merisuola |
Kastike
1 | avokadoja avokado | ||
1 dl dl | majoneesia majoneesi | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 rkl rkl | korianteria korianteri | ||
0,5 | limeä
lime (mehu puristettuna) | ||
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | ||
0,5 dl dl | appelsiinimehua
appelsiinimehu (tai vettä) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAvokado-katkarapusalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja pilko sipuli kulhoon ja sekoita joukkoon puolikkaan limetin mehu, suola sekä sokeri.
- Anna sipulin mehustua huoneenlämmössä ja tee sillä aikaa muut valmistelut.
- Hienonna korianteri, pese ja pilko salaatti. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kaavi lusikalla hedelmäliha kokonaisena kuorestaan työlaudalle.
- Valmista kastike. Leikkaa avokadopuolikkaiden reunoista pienet palaset niin, että niistä kertyy arviolta yhden avokadon verran hedelmälihaa.
- Laita palat pieneen kulhoon ja lisää joukkoon majoneesi, valkosipuli, korianteri ja puolikkaan limetin mehu sekä pieni ripaus suolaa.
- Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja ohenna hiukan appelsiinimehulla tai tilkalla vettä.
- Leikkaa avokadot viipaleiksi ja kokoa salaatti vadille tai lautasannoksiksi. Levitä pohjalle pilkotut salaatinlehdet ja asettele päälle kerroksittain avokadoa, mehustettua sipulia, herneenversoja, kastiketta ja hienonnettua korianteria.
- Ripottele joukkoon pinjansiemeniä ja rouhaise maun mukaan hiukan mustapippuria sekä merisuolaa päälle.
- Lisää katkaravut, koristele kirsikkatomaateilla ja tarjoa välittömästi.