
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | perunaa peruna | ||
1 - 1,5 dl dl | kermaa kerma | ||
4 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
2 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Tarjoiluun
1 | sipulia sipuli | ||
1 prk prk | ranskankermaa ranskankerma | ||
150 g g | mätiä mäti | ||
Deluxe kirjolohenmätiä (pakaste) | |||
1 nippua nippu | ruohosipulia ruohosipuli |
Perunablinit ja mätiä
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:00 h
(0)
Valmistus
- Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta perunat.
- Lisää soseen joukkoon kerma, vehnäjauhot sekä 2 kokonaista kananmunaa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele massan joukkoon. Jos taikina jää liian paksuksi, lisää tilkka kermaa.
- Paista taikinasta blinejä lettupannulla.
- Pidä blinit kuumina 50-asteisessa uunissa. Tarjoile kirjolohenmädin, ranskankerman, sipulisilpun ja hienonnetun ruohosipulin kera.