Helppous yllättää
Joulun suolainen herkkulautanen

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

3-5 erilaista juustoa, esimerkiksi:

1 kpl kpl kovaa juustoa kova juusto
(Deluxe Juhlajuusto)
1 kpl kpl sinihomejuustoa sinihomejuusto
(Milbona Selection Blu Fou)
1 kpl kpl Camembert-juustoa Camembert-juusto

3-5 erilaista makkaraa tai leikkelettä, esimerkiksi:

1 pkt pkt Mortadella-makkaraa Mortadella-makkara
(Dulano Selection)
1 pkt pkt Fuet-makkaraa Fuet-makkara
(Dulano Selection)
1 pkt pkt Bresaolaa Bresaola
(Deluxe)
1 pkt pkt salamia salami
(minisalamia)
1 pkt pkt bratwurstia bratwurst

Muita herkkuja oman maun mukaan, esimerkiksi:

1 prk prk oliiveja oliivi
(Deluxe täytettyjä vihreitä oliiveja)
1 prk prk cocktailkurkkuja cocktailkurkku
0,5 prk prk viikunahilloa viikunahillo
0,5 prk prk artisokkatahnaa artisokkatahnaa
(Deluxe)
perunalastuja perunalastut
(oman maun mukaan)
2 kourallista kourallinen manteleita manteli
(Deluxe paahdettuja manteleita)
2 kourallista kourallinen pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä
2 kpl kpl viikunoita viikuna
1 granaattiomenaa granaattiomena

Koristeluun esimerkiksi:

hunajaa hunaja
rosmariinia rosmariini
pähkinöitä pähkinä
(oman maun mukaan)

Joulun suolainen herkkulautanen

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(20)

Valmistus

  1. Aloita juustoilla: pilko isoimmat valmiiksi lohkoiksi, paloiksi tai kuutioiksi ja laita pehmeät juustot (esim. Camembert) kokonaisena laudalle, kukin omaan kohtaansa lautasta.
  2. Avaa leikkeleet ja makkarat paketeistaan. Paista bratwurstit ja minisalamit kevyesti uunissa tai pannulla ja tikuta rosmariinin oksiin. Tee leikkeleistä ruusukkeita tai rullaa ne, leikkaa isoimmat leikkeleet suupaloiksi (esim. Mortadella) ja viipaloi kuivamakkara. Aseta leikkeleet ja makkarat lautaselle omiin osioihinsa.
  3. Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja viipaleiksi, leikittele eri muodoilla. Asettele hedelmät lautaselle. Nosta lautanen tarjolle ja viimeistele ripottelemalla oliiveja, suolakurkkuja, pähkinöitä, sipsejä ynnä muita haluamiasi herkkuja vielä vapaisiin kohtiin.

Vinkki! Aloita herkkulaudan kokoaminen tuntia ennen vieraiden saapumista, jotta juustot ja leikkeleet ehtivät lämpenemään huoneenlämpöisiksi.

Lisää hedelmät ja muut herkut juuri ennen tarjoilua. Lisää pähkinät ja sipsit vasta kun lauta on aseteltu paikoilleen, jotta ne eivät lennä kyydistä kun kannat kukkurallisen herkkulautasen vieraiden eteen.

Käytä tarjoiluastian suhteen luovuutta! Lautasen lisäksi alusta voi olla myös suurehko lauta, kori, tarjotin tai reunoiltaan koristeltu ja leivinpaperilla päällystetty uunipelti.