
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.
Ainesosat
3-5 erilaista juustoa, esimerkiksi:
1 kpl kpl | kovaa juustoa
kova juusto (Deluxe Juhlajuusto) | |
1 kpl kpl | sinihomejuustoa
sinihomejuusto (Milbona Selection Blu Fou) | |
1 kpl kpl | Camembert-juustoa Camembert-juusto |
3-5 erilaista makkaraa tai leikkelettä, esimerkiksi:
1 pkt pkt | Mortadella-makkaraa
Mortadella-makkara (Dulano Selection) | |
1 pkt pkt | Fuet-makkaraa
Fuet-makkara (Dulano Selection) | |
1 pkt pkt | Bresaolaa
Bresaola (Deluxe) | |
1 pkt pkt | salamia
salami (minisalamia) | |
1 pkt pkt | bratwurstia bratwurst |
Muita herkkuja oman maun mukaan, esimerkiksi:
1 prk prk | oliiveja
oliivi (Deluxe täytettyjä vihreitä oliiveja) | |
1 prk prk | cocktailkurkkuja cocktailkurkku | |
0,5 prk prk | viikunahilloa viikunahillo | |
0,5 prk prk | artisokkatahnaa
artisokkatahnaa (Deluxe) | |
perunalastuja
perunalastut (oman maun mukaan) | ||
2 kourallista kourallinen | manteleita
manteli (Deluxe paahdettuja manteleita) | |
2 kourallista kourallinen | pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä | |
2 kpl kpl | viikunoita viikuna | |
1 | granaattiomenaa granaattiomena |
Koristeluun esimerkiksi:
hunajaa hunaja | ||
rosmariinia rosmariini | ||
pähkinöitä
pähkinä (oman maun mukaan) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJoulun suolainen herkkulautanen
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Aloita juustoilla: pilko isoimmat valmiiksi lohkoiksi, paloiksi tai kuutioiksi ja laita pehmeät juustot (esim. Camembert) kokonaisena laudalle, kukin omaan kohtaansa lautasta.
- Avaa leikkeleet ja makkarat paketeistaan. Paista bratwurstit ja minisalamit kevyesti uunissa tai pannulla ja tikuta rosmariinin oksiin. Tee leikkeleistä ruusukkeita tai rullaa ne, leikkaa isoimmat leikkeleet suupaloiksi (esim. Mortadella) ja viipaloi kuivamakkara. Aseta leikkeleet ja makkarat lautaselle omiin osioihinsa.
- Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja viipaleiksi, leikittele eri muodoilla. Asettele hedelmät lautaselle. Nosta lautanen tarjolle ja viimeistele ripottelemalla oliiveja, suolakurkkuja, pähkinöitä, sipsejä ynnä muita haluamiasi herkkuja vielä vapaisiin kohtiin.
Vinkki! Aloita herkkulaudan kokoaminen tuntia ennen vieraiden saapumista, jotta juustot ja leikkeleet ehtivät lämpenemään huoneenlämpöisiksi.
Lisää hedelmät ja muut herkut juuri ennen tarjoilua. Lisää pähkinät ja sipsit vasta kun lauta on aseteltu paikoilleen, jotta ne eivät lennä kyydistä kun kannat kukkurallisen herkkulautasen vieraiden eteen.
Käytä tarjoiluastian suhteen luovuutta! Lautasen lisäksi alusta voi olla myös suurehko lauta, kori, tarjotin tai reunoiltaan koristeltu ja leivinpaperilla päällystetty uunipelti.