
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | uutta perunaa uusi peruna | ||
1 nippua nippu | tankoparsaa tankoparsa | ||
3 | kananmunaa kananmuna | ||
2 pkt pkt | loimulohta
loimulohi (à 250 g) | ||
0,5 | kurkkua kurkku | ||
1,5 dl dl | hillosipulia hillosipuli | ||
1 ruukkua ruukku | herneenversoja herneenverso |
Marinadi
0,75 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
3 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | ||
1,5 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
1 tl tl | suolaa suola |
Tillikastike
500 g g | turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti | ||
0,75 dl dl | tilliä tilli | ||
0,5 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
2 rkl rkl | sinappia sinappi | ||
0,5 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (hienonnettuna) | ||
2 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
0,75 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJuhlava loimulohisalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese perunat ja keitä ne napakan kypsiksi. Valuta.
- Mittaa marinadin ainekset isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin. Paloittele kypsät perunat lämpiminä ja kääntele ne kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua.
- Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja siirrä peitettynä maustumaan jääkaappiin.
- Leikkaa parsoista kuivat tyvet (noin 2 cm) pois, paloittele parsatangot ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Keitä munat koviksi (9 minuuttia). Jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori ja halkaise.
- Poista lohesta nahka ja revi lohi paloiksi. Kuutioi kurkku. Silppua hillosipulit ja herneenversot.
- Levitä salaattiainekset nätisti salaattivadille. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.