Helppous yllättää
Savusiika-riisisalaatti ja saaristolaisleipäkrutonkeja

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

900 g g siikaa siika
(savusiikaa, taivaihtoehtoisesti savulohta)
4 dl dl riisiä riisi
10 dl dl vettä vesi
1 - 2 tl tl merisuolaa merisuola
3 dl dl pakasteherneitä pakasteherneet
1 kurkkua kurkku
(pieninä lohkoina)
5 - 7 kpl kpl cocktailkurkkuja cocktailkurkku
(lisäksi 2 rkl lientä)
1 sipulia sipuli
1 ruukkua ruukku tilliä tilli
(säästä hiukan koristeluun)
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 - 2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl mustapippuria mustapippuri

Saaristolaisleipäkrutongit

150 g g saaristolaisleipää saaristolaisleipä
(pieniksi paloiksi leikattuna)
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy

Tarjoiluun

1 ruukkua ruukku salaattia salaatti
(esim. tammenlehväsalaattia)
50 g g retiisiä retiisi
(pieninä lohkoina)

Savusiika-riisisalaatti ja saaristolaisleipäkrutonkeja

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(5)

Valmistus

  1. Irrota siiasta lihat talteen, puhdista ne ruodottomiksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita siian perkuutähteet kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja suola. Nosta kattila liedelle ja kiehauta.
  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja siivilöi liemi. Keitä riisi kypsäksi savusiikaliemeen ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
  4. Sekoita jäiset herneet riisin sekaan. Pilko tämän jälkeen joukkoon kasvikset sekä tilli.
  5. Lisää loput ainekset ja suurin osa savusiian lihasta, mutta säästä muutama kaunis siikapala koristeluun.
  6. Sekoita riisisalaatti hyvin ja tarkista maku.

Saaristolaisleipäkrutongit

Valmista krutongit paahtamalla saaristolaisleipäkuutioita pannulla tilkassa rapsiöljyä, kunnes ne saavat hiukan väriä.