
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
900 g g | siikaa
siika (savusiikaa, taivaihtoehtoisesti savulohta) | |
4 dl dl | riisiä riisi | |
10 dl dl | vettä vesi | |
1 - 2 tl tl | merisuolaa merisuola | |
3 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | |
1 | kurkkua
kurkku (pieninä lohkoina) | |
5 - 7 kpl kpl | cocktailkurkkuja
cocktailkurkku (lisäksi 2 rkl lientä) | |
1 | sipulia sipuli | |
1 ruukkua ruukku | tilliä
tilli (säästä hiukan koristeluun) | |
0,5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 - 2 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
1 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Saaristolaisleipäkrutongit
150 g g | saaristolaisleipää
saaristolaisleipä (pieniksi paloiksi leikattuna) | |
1 lorausta loraus | rapsiöljyä rapsiöljy |
Tarjoiluun
1 ruukkua ruukku | salaattia
salaatti (esim. tammenlehväsalaattia) | |
50 g g | retiisiä
retiisi (pieninä lohkoina) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSavusiika-riisisalaatti ja saaristolaisleipäkrutonkeja
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Irrota siiasta lihat talteen, puhdista ne ruodottomiksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- Laita siian perkuutähteet kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja suola. Nosta kattila liedelle ja kiehauta.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja siivilöi liemi. Keitä riisi kypsäksi savusiikaliemeen ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
- Sekoita jäiset herneet riisin sekaan. Pilko tämän jälkeen joukkoon kasvikset sekä tilli.
- Lisää loput ainekset ja suurin osa savusiian lihasta, mutta säästä muutama kaunis siikapala koristeluun.
- Sekoita riisisalaatti hyvin ja tarkista maku.
Saaristolaisleipäkrutongit
Valmista krutongit paahtamalla saaristolaisleipäkuutioita pannulla tilkassa rapsiöljyä, kunnes ne saavat hiukan väriä.