Helppous yllättää
Uunilohisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g lohta lohi
(edellisenä päivänä paistettu sitruunainen lohifilee eli noin 500 g kypsää kalaa)
1 pss pss salaattisekoitusta salaattisekoitus
(65 g)
1 kourallista kourallinen pinaattia pinaatti
0,5 fenkolia fenkoli
0,5 kurkkua kurkku
1 paprikaa paprika
200 g g pakasteherneitä pakasteherneet
200 g g kermaviiliä kermaviili
30 g g kapriksia kapris
0,5 ruukkua ruukku ruohosipulia ruohosipuli
2 tl tl hunajaa hunaja
0,25 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Uunilohisalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(5)

Valmistus

Huom! Salaatin sitruunaisen lohifileen resepti löytyy reseptipankista nimellä Pinaattinen uunilohi ja sitruunainen lohi salaattiin.

  1. Irrota lohifileestä haarukkapalan kokoisia kimpaleita.
  2. Levitä salaattisekoitus ja pinaatit laakealle annosvadille.
  3. Leikkaa fenkoli ja kurkku oikein ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa paprika suikaleiksi. Levitä ne sekä pakasteherneet salaatin päälle.
  4. Sekoita kermaviiliin kaprikset, hienonnettu ruohosipuli, hunaja ja mausteet. Tarjoa kastike erikseen tai sekoita se salaatin joukkoon.

Vinkki: Jos kaikki sitruunalohi ei mene salaattiin, hienonna loppu kala, notkista lopulla kastikkeella ja käytä leivän päällä.