Helppous yllättää
Marinoitu silakkasalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

voita voi
(paistamiseen)
200 g g silakkapihvejä silakkapihvi
1 kpl kpl punasipulia punasipuli
sokeria sokeri
suolaa suola
etikkaa etikka
(väkiviinaetikkaa)
400 g g uutta perunaa uusi peruna
2 kpl kpl grillattuja paprikoita grillattu paprika
(säilyke)
3 kpl kpl luumuja luumu
1 ruukkua ruukku rucolaa rucola

Salaatinkastike

0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 dl dl balsamietikkaa balsamietikka
2 tl tl sinappia sinappi
(makeaa Dijon -sinappia)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
sokeria sokeri

Marinoitu silakkasalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

Salaatinkastike

  1. Laita ensin salaattiin tulevat uudet perunat kiehumaan ja tee sitten kastike.
  2. Hienonna valkosipulin kynsi ja yhdistä loput kastikkeen ainekset kannellisessa lasipurkissa. Sulje kansi ja ravista sekaisin. Tarkista maku ja mausta oman maun mukaan.

Silakkasalaatti

  1. Kun perunat ovat kypsyneet, anna niiden jäähtyä.
  2. Suikaloi punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja laita kulhoon. Mausta etikalla, suolalla ja sokerilla ja anna marinoitua sillä välin, kun valmistelet loput salaatin aineksista.
  3. Kuumenna reipas nokare voita pannulla ja paista leivitetyt silakkafileet pannulla molemmin puolin rapeiksi ja nosta ne sitten sivuun jäähtymään.
  4. Puolita kypsyneet ja jäähtyneet uudet perunat ja suikaloi paahdetut paprikat. Poista luumuista kivet ja kuutioi ne.
  5. Valuta sipuleista liemi ja lado kaikki ainesosat kerroksittain lasipurkkeihin tai tarjoiluvadille. Lisää kerrosten väliin myös tuoretta rucolaa.
  6. Kaada salaatinkastike salaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Mikäli luumuja ei ole saatavilla, voit käyttää niiden tilalla esimerkiksi nektariineja tai persikoita.