Helppous yllättää
Paahdettu perunasalaatti loimulohella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g perunaa peruna
(kiinteä lajike)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
(tai oliiviöljyä)
0,5 tl tl suolaa suola
1 punasipulia punasipuli
1,5 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
1,5 rkl rkl sokeria sokeri
2 dl dl pakasteherneitä pakasteherneet
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl tilliä tilli
1 dl dl majoneesia majoneesi
250 g g loimulohta loimulohi
0,5 sitruunaa sitruuna
(lohkoina)

Paahdettu perunasalaatti loimulohella

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(14)

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin. Halutessasi voit kuoria ne. Leikkaa reiluiksi suupaloiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja mausta suolalla. Paahda 30 minuuttia ja anna jäähtyä.
  3. Kuori punasipuli. Halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita punasipulisiivut kattilaan punaviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Peitä kattila kelmulla ja siirrä pois hellalta jäähtymään.
  4. Ota herneet sulamaan.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Sekoita valkosipuli ja tilli majoneesin joukkoon ja mausta ripauksella suolaa.
  6. Sekoita majoneesikastike perunoiden ja herneiden kanssa. Levitä perunat tarjoiluvadille ja asettele päälle marinoidut punasipulit. Revi loimulohi paloiksi ja asettele salaatin päälle. Viimeistele tuoreella tillillä ja asettele tarjolle myös sitruunalohkoja.