Helppous yllättää
Grillilohisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g lohta lohi
(Isokari lohifileetä)
1,5 tl tl kuivamarinadia kuivamarinadi
(Grillimaisteri Allround)
limemehua limemehu
(maun mukaan)
200 g g katkarapuja katkarapu
1 - 2 rkl rkl maustekastiketta maustekastike
(Grillimaisteri Mexican Chipotle -kastiketta)
1 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
(+ korianteria ja chiliä halutessasi)

Mausteiset kesäkurkut

1 kurkkua kurkku
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
0,25 dl dl korianteria korianteri
1 chiliä chili
(punainen, siemenet poistettuna)
1 palaa pala inkivääriä inkivääri
(n. 1 cm pätkä)

Lisäksi

1 pss pss salaattia salaatti
salaatinkastiketta salaatinkastike
(oman maun mukaan, esim. Dijon-salaatinkastike)

Grillilohisalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

  1. Hiero rubseos kalafileen lihapinnalle ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  2. Pyyhi enimmät mausteet kalan pinnalta.
  3. Kypsennä lohi grillissä tai uunissa, kunnes sisälämpötila on 38-40 astetta. Anna kalan jäähtyä ja leikkaa se paloiksi.
  4. Laita kalapalat tarjoiluvadille ja levitä päälle kuoritut katkaravut.
  5. Levitä päälle ananaskastiketta, hieman ruohosipulia ja halutessasi vielä silputtua korianteria ja chiliä.
  6. Tarjoile mausteisten kesäkurkkujen kanssa.

Mausteiset kesäkurkut

  1. Kuori kurkku, halkaise pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Hienonna korianteri ja chili ja raasta valkosipuli ja inkivääri.
  3. Mausta kurkut suolalla, pippurilla, hienonnetulla korianterilla ja chilillä sekä raastetulla valkosipulilla ja inkiväärillä.
  4. Anna maustua ja ”pakasta” hetkeksi, eli tarjoile jääkylmänä.
  5. Kumoa kurkut lehtisalaatin päälle, mausta kevyesti Herttua Deluxe sinappikastikkeella.