Helppous yllättää
Lohi-perunasalaatti ja kermaviilikastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Salaatti:

2 sipulia sipuli
(kesäsipuli)
1 nippua nippu tilliä tilli
200 g g fetajuustoa fetajuusto
1 nippua nippu rucolaa rucola
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 kg kg uutta perunaa uusi peruna
(pieniä keitettyjä uusia perunoita tai tavallisia keitettyjä perunoita reiluina paloina)
1 sitruunaa sitruuna
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
500 g g lohta lohi
(Isokari lämminsavulohta)

Kermaviilikastike:

1 prk prk kermaviiliä kermaviili
1 sitruunaa sitruuna
(sitruunan mehu ja kuori raastettuna)
1 rkl rkl hunajaa hunaja
1 dl dl kevätsipulia kevätsipuli
(sipulin varsia hienonnettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Lohi-perunasalaatti ja kermaviilikastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(4)

Valmistus

Salaatti

  1. Hienonna sipulit ja tilli. Kuutioi fetajuusto ja revi rucola haarukkapaloiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pienet keitetyt perunat pannulle kokonaisina. Lisää sipuli ja paista muutama minuutti.
  3. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu. Mausta tillillä, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Paloittele savulohi käsin reiluiksi paloiksi ja nostele lohipalat ja kuutioitu fetajuusto pyttipannun joukkoon.
  5. Viimeistele rucolalla ja tarjoile heti kermaviilikastikkeen kera.

Raikas kermaviilikastike

  1. Sekoita kermaviilin joukkoon kaikki muut ainekset ja anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa 15-20 minuuttia.
  2. Tarkista maku ja tarjoile.