Helppous yllättää
Hedelmäinen fenkoli-couscoussalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g fenkolia fenkoli
2 kpl kpl appelsiinia appelsiini
1 dl dl rusinoita rusinat

Kastike

2 dl dl sekahedelmämehua sekahedelmämehu
1 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

3 dl dl kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutiosta)
2 dl dl couscousia couscous
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
3 dl dl pakasteherneitä pakasteherneet
2 - 3 kpl kpl kevätsipulia kevätsipuli
1 nippua nippu lehtipersiljaa lehtipersilja

Hedelmäinen fenkoli-couscoussalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(0)

Valmistus

  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kumoa ne uunivuokaan.
  2. Vuole sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuoresta muutama suikale kuorimaveitsellä sekä rusinat.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes fenkolit ovat napakan kypsiä.
  5. Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja kiehauta kattilassa.
  6. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon couscoussuurimot ja öljy.
  7. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia ja sekoita seos haarukalla irtonaiseksi.
  8. Kumoa couscous salaattikulhoon ja anna jäähtyä.
  9. Sekoita haalean couscousin joukkoon jäiset herneet.Kuori appelsiinit, viipaloi hedelmäliha kalvottomaksi ja lisää couscousiin sekaan.
  10. Silppua kevätsipulit ja persilja ja kääntele joukkoon.
  11. Siivilöi fenkoliliemi kulhoon. Poimi appelsiinin kuorisuikaleet pois. Sekoita fenkolit ja rusinat couscousin joukkoon.
  12. Tarjoile fenkolin haudutusliemi salaatin kastikkeena.

Vinkki: Voit lisätä salaattiin Isokari loimu- tai savulohta paloiteltuna.