
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 g g | fenkolia fenkoli | |
2 kpl kpl | appelsiinia appelsiini | |
1 dl dl | rusinoita rusinat |
Kastike
2 dl dl | sekahedelmämehua sekahedelmämehu | |
1 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | |
1 tl tl | suolaa suolaa | |
1 tl tl | mustapippuria mustapippuria |
Lisäksi
3 dl dl | kasvislientä kasvisliemi | ||
kasvisliemikuutiosta | |||
2 dl dl | couscousia couscous | ||
1 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
3 dl dl | pakasteherneitä pakasteherneet | ||
2 -3 kpl kpl | kevätsipulia kevätsipuli | ||
1 nippua nippu | lehtipersiljaa lehtipersilja |
Hedelmäinen fenkoli-couscoussalaatti
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:50
min
(0)
Valmistus
- Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja kumoa ne uunivuokaan.
- Vuole sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuoresta muutama suikale kuorimaveitsellä sekä rusinat.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada seos vuokaan.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes fenkolit ovat napakan kypsiä.
- Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja kiehauta kattilassa.
- Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon couscoussuurimot ja öljy.
- Anna hautua kannen alla 5 minuuttia ja sekoita seos haarukalla irtonaiseksi.
- Kumoa couscous salaattikulhoon ja anna jäähtyä.
- Sekoita haalean couscousin joukkoon jäiset herneet.Kuori appelsiinit, viipaloi hedelmäliha kalvottomaksi ja lisää couscousiin sekaan.
- Silppua kevätsipulit ja persilja ja kääntele joukkoon.
- Siivilöi fenkoliliemi kulhoon. Poimi appelsiinin kuorisuikaleet pois. Sekoita fenkolit ja rusinat couscousin joukkoon.
- Tarjoile fenkolin haudutusliemi salaatin kastikkeena.
Vinkki: Voit lisätä salaattiin Isokari loimu- tai savulohta paloiteltuna.