Helppous yllättää
Enni Koistisen kisasalaatti herkkuvartailla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

Aasialainen pastasalaatti

300 g g pastaa pasta
(pennepastaa)
2 maissia maissi
(esikeitettyjä)
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
1 ruukkua ruukku korianteria korianteri
1 pss pss retiisejä retiisi
1 limeä lime
(mehu puristettuna)
2 tl tl paprikatahnaa paprikatahna
(Roihu-savupaprikatahnaa)
2 tl tl inkivääriä inkivääri
(raastettuna)
2 tl tl hunajaa hunaja
2 rkl rkl maapähkinävoita maapähkinävoi
1 tl tl seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy
1 dl dl suolapähkinöitä suolapähkinä

Rapuvartaat

150 g g jättikatkarapuja jättikatkarapu
(grillikatkarapuja)
1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
(pieni)
0,5 ruukkua ruukku korianteria korianteri
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Kanavartaat

300 g g kanaa kana
(kanan sisäfilee Italian Style)
2 paprikaa paprika
(keltainen ja punainen)
1 punasipulia punasipuli
(iso)
1 nippua nippu korianteria korianteri
(tai basilikaa)

Enni Koistisen kisasalaatti herkkuvartailla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(4)

Valmistus

Aasialainen pastasalaatti

1. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä ja siivilöi. Ota hieman keitinvettä talteen kastikkeen ohentamista varten. Huuhtele pasta kevyesti kylmällä vedellä. Pirskottele päälle hieman rypsiöljyä, ettei pasta paakkuunnu.

2. Huuhtele retiisit kevyesti ja leikkaa ne neljään osaan sekä lisää pastan joukkoon. Leikkaa esikypsennetyistä maisseista syötävät maissinjyvät irti ja pudota ne pastan joukkoon kulhoon. Hienonna myös korianteri ja kevätsipuli sekä laita ne sivuun odottamaan.

3. Valmista kastike yhdistämällä kulhossa maapähkinävoi, seesamiöljy, raastettu inkivääri, hunaja ja chilitahna sekä purista joukkoon limen mehu. Ohenna tarvittaessa hieman pastan keitinvedellä. Tarkista tämän jälkeen maku ja rakenne. Kastikkeen tulisi olla notkeahkoa mutta ei vetistä.

4. Yhdistä kastike pastojen päälle ja sekoita huolellisesti sekä tarkista maku. Laita joukkoon leikattu korianteri sekä kevätsipuli ja sekoita. Koristele suolapähkinöillä ja tarjoile.

Rapuvartaat

1. Jos käytät puisia vartaita, niin muista laittaa ne hyvissä ajoin veteen likoamaan, etteivät ne pala grillatessa.

2. Poista kesäkurpitsasta siemenosa, minkä jälkeen leikkaa siitä noin sentin kokoista palaa, jonka saat hyvin laitettua vartaaseen.

3. Asettele vartaaseen grillirapuja sekä kesäkurpitsapaloja vuoron perään niin, että saat kauniita vartaita.

4. Grillaa vartaita noin 2 minuuttia, sivele välillä aina pintaan makuvoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista vartaiden päälle lopuksi sitruunan mehua sekä koristele leikatulla korianterilla.

Kanavartaat

1. Jos käytät puisia vartaita, niin muista laittaa ne hyvissä ajoin veteen likoamaan, etteivät ne pala grillatessa.

2. Leikkaa kanan sisäfileet muutamaan osaan, jotta ne kypsyvät grillatessa tasaisemmin sekä saat tasaisia vartaita.

3. Poista paprikoista kota ja leikkaa niistä isohkoa, vartaaseen sopivaa palaa. Kuori sipuli ja leikkaa myös siitä isohkon puolikuun muotoista palaa vartaaseen.

4. Asettele kanoja, paprikoita sekä punasipuleita vartaaseen niin, että saat kauniita vartaita, jossa ainekset ovat keskenään samaa kokoluokkaa.

5. Grillaa kuumalla grillillä noin viitisen minuuttia välillä käännellen, jotta saat kauniin grillatun pinnan kauttaaltaan vartaiden pintaan.

6. Kun vartaat ovat kypsiä, hienonna päälle korianteria ja nauti pastasalaatin kanssa.