
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat
Aasialainen pastasalaatti
300 g g | pastaa
pasta (pennepastaa) | |
2 | maissia
maissi (esikeitettyjä) | |
1 nippua nippu | kevätsipulia kevätsipuli | |
1 ruukkua ruukku | korianteria korianteri | |
1 pss pss | retiisejä retiisi | |
1 | limeä
lime (mehu puristettuna) | |
2 tl tl | paprikatahnaa
paprikatahna (Roihu-savupaprikatahnaa) | |
2 tl tl | inkivääriä
inkivääri (raastettuna) | |
2 tl tl | hunajaa hunaja | |
2 rkl rkl | maapähkinävoita maapähkinävoi | |
1 tl tl | seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy | |
1 dl dl | suolapähkinöitä suolapähkinä |
Rapuvartaat
150 g g | jättikatkarapuja
jättikatkarapu (grillikatkarapuja) | |
1 | kesäkurpitsaa
kesäkurpitsa (pieni) | |
0,5 ruukkua ruukku | korianteria korianteri | |
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | |
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Kanavartaat
300 g g | kanaa
kana (kanan sisäfilee Italian Style) | |
2 | paprikaa
paprika (keltainen ja punainen) | |
1 | punasipulia
punasipuli (iso) | |
1 nippua nippu | korianteria
korianteri (tai basilikaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEnni Koistisen kisasalaatti herkkuvartailla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Aasialainen pastasalaatti
1. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä ja siivilöi. Ota hieman keitinvettä talteen kastikkeen ohentamista varten. Huuhtele pasta kevyesti kylmällä vedellä. Pirskottele päälle hieman rypsiöljyä, ettei pasta paakkuunnu.
2. Huuhtele retiisit kevyesti ja leikkaa ne neljään osaan sekä lisää pastan joukkoon. Leikkaa esikypsennetyistä maisseista syötävät maissinjyvät irti ja pudota ne pastan joukkoon kulhoon. Hienonna myös korianteri ja kevätsipuli sekä laita ne sivuun odottamaan.
3. Valmista kastike yhdistämällä kulhossa maapähkinävoi, seesamiöljy, raastettu inkivääri, hunaja ja chilitahna sekä purista joukkoon limen mehu. Ohenna tarvittaessa hieman pastan keitinvedellä. Tarkista tämän jälkeen maku ja rakenne. Kastikkeen tulisi olla notkeahkoa mutta ei vetistä.
4. Yhdistä kastike pastojen päälle ja sekoita huolellisesti sekä tarkista maku. Laita joukkoon leikattu korianteri sekä kevätsipuli ja sekoita. Koristele suolapähkinöillä ja tarjoile.
Rapuvartaat
1. Jos käytät puisia vartaita, niin muista laittaa ne hyvissä ajoin veteen likoamaan, etteivät ne pala grillatessa.
2. Poista kesäkurpitsasta siemenosa, minkä jälkeen leikkaa siitä noin sentin kokoista palaa, jonka saat hyvin laitettua vartaaseen.
3. Asettele vartaaseen grillirapuja sekä kesäkurpitsapaloja vuoron perään niin, että saat kauniita vartaita.
4. Grillaa vartaita noin 2 minuuttia, sivele välillä aina pintaan makuvoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista vartaiden päälle lopuksi sitruunan mehua sekä koristele leikatulla korianterilla.
Kanavartaat
1. Jos käytät puisia vartaita, niin muista laittaa ne hyvissä ajoin veteen likoamaan, etteivät ne pala grillatessa.
2. Leikkaa kanan sisäfileet muutamaan osaan, jotta ne kypsyvät grillatessa tasaisemmin sekä saat tasaisia vartaita.
3. Poista paprikoista kota ja leikkaa niistä isohkoa, vartaaseen sopivaa palaa. Kuori sipuli ja leikkaa myös siitä isohkon puolikuun muotoista palaa vartaaseen.
4. Asettele kanoja, paprikoita sekä punasipuleita vartaaseen niin, että saat kauniita vartaita, jossa ainekset ovat keskenään samaa kokoluokkaa.
5. Grillaa kuumalla grillillä noin viitisen minuuttia välillä käännellen, jotta saat kauniin grillatun pinnan kauttaaltaan vartaiden pintaan.
6. Kun vartaat ovat kypsiä, hienonna päälle korianteria ja nauti pastasalaatin kanssa.