Helppous yllättää
Savukalkkunasalaatti ja pikamarinoidut punasipulit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 punasipulia punasipuli

Marinadi

0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
3 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl timjamia timjami
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri

Savukalkkunasalaatti

200 - 300 g g kalkkunaa kalkkuna
(Dulano ohut savustettua kalkkunafileeleike tai Kartanon kalkkunaleikettä)
200 g g salaattia salaatti
(haluamiasi salaattilaatuja)
600 g g vesimelonia vesimeloni
0,5 kurkkua kurkku
2 dl dl maissia maissi
(pakaste)
punasipulia punasipuli
(marinoimasi punasipuli)

Päälle

1 pss pss salaattisekoitusta salaattisekoitus
(esim. babyleaf-sekoitusta)

Savukalkkunasalaatti ja pikamarinoidut punasipulit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

Valmista ensin pikamarinoidut punasipulit ja sen jälkeen aloita savukalkkunasalaatin valmistus.

Pikamarinoidut punasipulit

  1. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa poikittain ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kannelliseen purkkiin.
  3. Lisää joukkoon punasipulit, sulje kansi ja ravista purkkia.
  4. Anna marinoitua vähintään vartin tai seuraavaan päivään.

Savukalkkunasalaatti

  1. Leikkaa savukalkkuna sopiviksi paloiksi poikkisyin.
  2. Huuhtele salaatit tarvittaessa ja kuivaa hyvin. Paloittele vesimeloni. Kuutioi kurkku.
  3. Levitä tarjoiluvadille salaatit ja niiden päälle muut ainekset.
  4. Hölskytä vielä kerran sipulipurkkia ja kaada kastike salaatin päälle ja sekoita sipulit joukkoon kevyesti pöyhimällä.
  5. Ripottele päälle salaattisekoitusta ja tarjoa saman tien.

Vinkki: Pehmennä raa’an sipulin kitkeryyttä marinoimalla sitä hetki salaatinkastikkeessa. Voit käyttää myös valmista salaatinkastiketta.