Helppous yllättää
Penne Bolognese al forno

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g pastaa pasta
200 g g Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
4 tomaattia tomaatti
200 g g juustoraastetta juustoraaste
(mozzarella)
2 dl dl kermaa kerma

Jauhelikastike

800 g g jauhelihaa jauheliha
(Reilu naudan paistijauhelihaa)
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
300 g g sipulia sipuli
4 - 6 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
1 rkl rkl timjamia timjami
1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
3 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
800 g g tomaattimurskaa tomaattimurska

Penne Bolognese al forno

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(44)

Valmistus

  1. Valmista ensiksi jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit sekä persilja.
  2. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Sekoita ja lisää kaikki loput ainekset. Anna kiehahtaa ja pienennä sen jälkeen lämpöä.
  3. Anna kastikkeen porista kannen alla ja keitä sillä aikaa pasta. Kaada pennepasta kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä n. 9 minuuttia, kunnes pasta on miltein kypsää. Kaada pasta lävikköön ja valuta huolella.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan, raasta joukkoon noin puolet Grana Padano -juustosta ja lisää kerma. Sekoita ja anna lämmetä niin, että juusto sulaa.
  5. Kaada pasta vuoan pohjalle ja levitä jauhelihakastike tasaisesti päälle. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja peitä vuoka tomaattisiivuilla. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.
  6. Ota vuoka uunista ja levitä mozzarella- ja loput Grana Padano -raasteesta päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä kymmenisen minuuttia kunnes juusto saa kauniin värin. Anna ruoan asettua hetki ennen tarjoilua.