Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Penne Bolognese al forno

LIHARUOAT

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(7)
Kesto
Vaikeusaste
7 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

6-8 annosta

Pienempää määrää tätä herkkua ei kannata tehdäkään ja mahdollisesti ylijäävä pastavuoka maistuu mainiosti seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.

  1. Valmista ensiksi jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit sekä persilja.
  2. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Sekoita ja lisää kaikki loput ainekset. Anna kiehahtaa ja pienennä sen jälkeen lämpöä.
  3. Anna kastikkeen porista kannen alla ja keitä sillä aikaa pasta. Kaada pennepasta kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä n. 9 minuuttia, kunnes pasta on miltein kypsää. Kaada pasta lävikköön ja valuta huolella.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan, raasta joukkoon noin puolet Grana Padano juustosta ja lisää kerma. Sekoita ja anna lämmetä niin, että juusto sulaa.
  5. Kaada pasta vuoan pohjalle ja levitä jauhelihakastike tasaisesti päälle. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja peitä vuoka tomaattisiivuilla. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.
  6. Ota vuoka uunista ja levitä mozzarella- ja loput Grana Padano raasteesta päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä kymmenisen minuuttia kunnes juusto saa kauniin värin. Anna ruoan asettua hetki ennen tarjoilua.