Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Paistetut kampasimpukat ja mausteista voisulaa 4:lle hengelle

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

15 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 15 min.

Kampasimpukat paistetaan perinteisesti pinnalta rapeaksi ja sisältä meheväksi. Käytä siis riittävän kuumaa pannua ja tällöin paistoaikaa rittää vain noin minuutti-pari puoleltaan, hiukan koosta riippuen.

  1. Ota kampasimpukkapussit paketeistaan kippoon jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana, tai ”pikasulata” huoneen lämmössä parissa tunnissa.
  2. Valuta neste pois ja kuivaa kampasimpukat kevyesti talouspaperilla.
  3. Laita kulhoon ja lisää 1 rkl öljyä, ripaus suolaa, sekä mustapippurirouhetta ja sekoita.
  4. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen 1 rkl rapsiöljyä. Nostele nopeaan tahtiin kampasimpukat pannulle koon mukaan, isoimmat ensin keskelle pannun kuumimpaan osaan.
  5. Paista kampasimpukoita n. 1,5 minuuttia puoleltaan ja käännä ne kun saavat kauniin kullanruskean värin.
  6. Paista toiselta puoleltaan vielä reilun minuutin ajan ja nosta sivuun esimerkiksi folion sisään hetkeksi odottamaan.
  7. Tarkista kypsyys, kampasimpukoiden tulisi olla mielummin aavistuksen läpikuultavia keskeltä, kuin täysin läpi kypsiä. Ne jatkavat kypsymistään vielä liedeltä poistamisen jälkeenkin ja läpikypsänä niistä tulee kumimaisia.
  8. Lisää pannulle voita, sipulit, sekä chili ja paista hetki sekoitellen.
  9. Lisää situuna / lime kuoriraastetta, sekä korianteri ja paista niin että voi saa hiukan paahteista väriä.
  10. Lisää kampasimpukat joukkoon ja tarjoile heti.

Kampasimpukoiden kanssa sopii hyvin esimerkiksi Golden Sun Basmati riisi, napakaksi keitettyjä parsakaalin nuput ja/tai paahdettua maalaisleipä. Valmista nämä kuitenkin ennen kampasimpukoiden paistamista.

Vinkki: Voit myös korvata chilin ja korianterin esimerkiksi 1 rkl tuoretta timjamia ja 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna, jos nämä klassisemmat maut ovat mieluisempia.