
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
230 g g | katkarapuja
katkarapu (esim. Deluxe katkarapurengas) |
Mausteseos
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (puristettuna) | ||
1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | ||
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
0,5 tl tl | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaSitruunaiset katkarapuvartaat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Varaa riittävästi aikaa rapujen sulatukseen sekä noin tunti rapujen maustumiseen.
- Sulata katkarapurengas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa ravut talouspaperilla.
- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa. Kääntele katkaravut joukkoon ja anna maustua viileässä tunnin verran.
- Pujota 4-5 rapua vartaisiin ja kuumenna nopeasti grillissä tai parilapannulla molemmin puolin. Tarjoa tsatsikin tai valkosipulimajoneesin kanssa.
Tsatsiki
- Raasta huuhdeltu kurkku. Kumoa se siivilään ja ripottele päälle suola. Anna maustua 5 minuuttia ja painele ylimääräinen neste pois ruokalusikan selällä.
- Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja sitruunankuori sekä halutessasi tuoretta minttusilppua. Sekoita ja anna makujen tekeytyä viileässä.