Helppous yllättää
Sitruunaiset katkarapuvartaat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

230 g g katkarapuja katkarapu
(esim. Deluxe katkarapurengas)

Mausteseos

2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 rkl rkl hunajaa hunaja
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(puristettuna)
1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 tl tl suolaa suola

Tsatsiki

0,5 kurkkua kurkku
0,5 tl tl suolaa suola
2 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
1 kourallista kourallinen minttua minttu
(silputtuna)

Sitruunaiset katkarapuvartaat

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(0)

Valmistus

Varaa riittävästi aikaa rapujen sulatukseen sekä noin tunti rapujen maustumiseen.

  1. Sulata katkarapurengas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa ravut talouspaperilla.
  2. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa. Kääntele katkaravut joukkoon ja anna maustua viileässä tunnin verran.
  3. Pujota 4-5 rapua vartaisiin ja kuumenna nopeasti grillissä tai parilapannulla molemmin puolin. Tarjoa tsatsikin tai valkosipulimajoneesin kanssa.

Tsatsiki

  1. Raasta huuhdeltu kurkku. Kumoa se siivilään ja ripottele päälle suola. Anna maustua 5 minuuttia ja painele ylimääräinen neste pois ruokalusikan selällä.
  2. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja sitruunankuori sekä halutessasi tuoretta minttusilppua. Sekoita ja anna makujen tekeytyä viileässä.