
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
230 g g | katkarapuja
katkarapu (esim. Deluxe katkarapurengas) |
Mausteseos
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (puristettuna) | |
1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Tsatsiki
0,5 | kurkkua kurkku | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
2 dl dl | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 tl tl | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
1 kourallista kourallinen | minttua
minttu (silputtuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSitruunaiset katkarapuvartaat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Varaa riittävästi aikaa rapujen sulatukseen sekä noin tunti rapujen maustumiseen.
- Sulata katkarapurengas pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa ravut talouspaperilla.
- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa. Kääntele katkaravut joukkoon ja anna maustua viileässä tunnin verran.
- Pujota 4-5 rapua vartaisiin ja kuumenna nopeasti grillissä tai parilapannulla molemmin puolin. Tarjoa tsatsikin tai valkosipulimajoneesin kanssa.
Tsatsiki
- Raasta huuhdeltu kurkku. Kumoa se siivilään ja ripottele päälle suola. Anna maustua 5 minuuttia ja painele ylimääräinen neste pois ruokalusikan selällä.
- Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja sitruunankuori sekä halutessasi tuoretta minttusilppua. Sekoita ja anna makujen tekeytyä viileässä.