Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 kpl kpl | ruisleipää ruisleipä | |
250 g g | lohta
lohi (lämminsavu) | |
1 rkl rkl | kapriksia kapris | |
1 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 rkl rkl | ranskankermaa ranskankerma | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 dl dl | tsatsikia tsatsiki | |
1 rkl rkl | tilliä tilli | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 | kurkkua kurkku |
koristeeksi
1 nippua nippu | retiisiä retiisi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLohisliderit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa ruispalat neljäksi neliöiksi.
- Sekoita kulhossa lämminsavulohi, kaprikset, ruohosipuli ranskankerma ja munat tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla.
- Muotoile taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille suorakaiteen muotoinen, kahden ruispalan kokoinen levy ja jaa levy veitsellä 8 osaan.
- Paista 225 asteessa 10-12 min, uunista riippuen.
- Mausta tsatsiki tillillä ja sitruunamehulla.
- Puolita kurkku pitkittäin ja vedä puolikkaista juustohöylällä 12 pitkää, ohutta viipaletta.
- Lusikoi tillitsatsikia ruisleivän pohjalle, aseta kurkkuviipale tillitsatsikin päälle niin että puolet viipaleesta jää ruisleipäsiivun ulkopuolelle.
- Laita valmiit lohipihvit ruisleipäneliöille puolikkaan kurkkusiivun päälle.
- Laita pihvin päälle lusikallinen tillitsatsikia ja käännä leivän ulkopuolelle jäävä kurkkuviipale tsatsikin päälle.
- Laita toinen ruispala kanneksi ja kiinnitä koko komeus cocktailtikulla tai grillitikun puolikkaalla ja koristele retiiseillä.