Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Marenki jäätelötäytteellä

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Marenki jäätelötäytteellä
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 30 min.
Lisätietoja:

+ kuivatus ja jäädytys 4 t

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

2. Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Lusikoi marenkivaahto pussiin. Pursota vaahdosta 10 ympyrän muotoista kiekkoa (noin Ø 6 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1,5 tunnin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.

4. Tee jäätelöstä viisi palloa ja paina pallot littanoiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla. Nosta sitten litistetty jäätelöpallo marengin päälle suoralle pinnalle ja paina toinen marenki päälle. Täytä näin kaikki sandwichit ja vie ne pakastimeen kovettumaan 1–2 tunniksi.

 

Vinkki! Voit täyttää marengit haluamallasi jäätelöllä. Keltaisen täytteen saat Gelatelli mango-melonijäätelöstä!