
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | omenaa omena | ||
isoja punaisia jouluomenoita | |||
2 dl dl | glögiä glögi | ||
Deluxe sahramiglögiä |
Muruseos
6 kpl kpl | piparkakkuja piparkakku | ||
1 dl dl | mantelilastuja mantelilastu | ||
50 g g | voita voi | ||
3 rkl rkl | fariinisokeria fariinisokeri |
Lisäksi
1 prk prk | vaniljakastiketta vaniljakastike |
Sahramiomenat ja mantelinen piparirouhe
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Huuhtele ja kuivaa omenat. Leikkaa ne lohkoiksi, poista siemenkodat ja kumoa omenat kattilaan.
2. Mittaa kattilaan glögi. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Siirrä sivuun ja jätä maustumaan.
3. Murskaa piparit.
4. Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat vähän väriä.
5. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Kääntele mukaan piparimurska. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on rapeaa.
6. Jaa omenat annoskulhoihin ja ripottele päälle muruseosta. Tarjoa lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä.