Helppous yllättää
Sahramiomenat ja mantelinen piparirouhe

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl omenaa omena
(isoja punaisia jouluomenoita)
2 dl dl glögiä glögi
(Deluxe sahramiglögiä)

Muruseos

6 kpl kpl piparkakkuja piparkakku
1 dl dl mantelilastuja mantelilastu
50 g g voita voi
3 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri

Lisäksi

1 prk prk vaniljakastiketta vaniljakastike

Sahramiomenat ja mantelinen piparirouhe

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(4)

Valmistus

1. Huuhtele ja kuivaa omenat. Leikkaa ne lohkoiksi, poista siemenkodat ja kumoa omenat kattilaan.

2. Mittaa kattilaan glögi. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Siirrä sivuun ja jätä maustumaan.

3. Murskaa piparit.

4. Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat vähän väriä.

5. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Kääntele mukaan piparimurska. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on rapeaa.

6. Jaa omenat annoskulhoihin ja ripottele päälle muruseosta. Tarjoa lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä.