Helppous yllättää
Juhlava loimulohisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg uutta perunaa uusi peruna
1 nippua nippu tankoparsaa tankoparsa
3 kananmunaa kananmuna
2 pkt pkt loimulohta loimulohi
(à 250 g)
0,5 kurkkua kurkku
1,5 dl dl hillosipulia hillosipuli
1 ruukkua ruukku herneenversoja herneenverso

Marinadi

0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
3 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
1,5 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola

Tillikastike

500 g g turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
0,75 dl dl tilliä tilli
0,5 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 rkl rkl sinappia sinappi
0,5 rkl rkl sokeria sokeri
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(hienonnettuna)
2 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,75 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri

Juhlava loimulohisalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(19)

Valmistus

  1. Pese perunat ja keitä ne napakan kypsiksi. Valuta.
  2. Mittaa marinadin ainekset isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin. Paloittele kypsät perunat lämpiminä ja kääntele ne kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua.
  3. Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja siirrä peitettynä maustumaan jääkaappiin.
  4. Leikkaa parsoista kuivat tyvet (noin 2 cm) pois, paloittele parsatangot ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Keitä munat koviksi (9 minuuttia). Jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori ja halkaise.
  6. Poista lohesta nahka ja revi lohi paloiksi. Kuutioi kurkku. Silppua hillosipulit ja herneenversot.
  7. Levitä salaattiainekset nätisti salaattivadille. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.