
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (maustamatonta) | |
1 dl dl | juustoraastetta
juustoraaste (emmental) | |
1 kpl kpl | grillattuja paprikoita
grillattu paprika (Freshona grillattua paprikaa (säilyke)) | |
6 kpl kpl | cocktailkurkkuja cocktailkurkku | |
1 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | |
1 tl tl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 ruukkua ruukku | ruohosipulia ruohosipuli | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 dl dl | kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo | |
1 dl dl | pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä | |
2 dl dl | pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä |
Tarjoiluun esimerkiksi
6 annosta annos | suolakeksejä
suolakeksi (tarpeen mukaan gluteenittomia) | |
6 annosta annos | piparkakkuja piparkakku | |
6 annosta annos | suolatikkuja suolatikku | |
6 annosta annos | kasviksia
kasvikset (esim. porkkanaa, kurkkua, paprikaa suikaleina) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTuorejuustopallo
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Varaa muutama tunti juustopallon jäähdytykseen jääkaapissa.
- Sekoita maustamaton tuorejuusto ja raastettu emmental nuolijalla tasaiseksi massaksi.
- Valuta paprika ja taputtele se talouspaperilla kuivaksi. Hienonna paprika hyvin pieneksi. Hienonna myös suolakurkut sekä ruohosipuli. Lisää suolakurkut, paprikat, ruohosipuli sekä chilijauhe tuorejuustotahnaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
- Kumoa tuorejuustopallo kelmupalalle ja kääri palloksi. Laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.
- Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Hienonna kuivatut karpalot, pistaasit ja pekaanipähkinät rouheeksi ja sekoita keskenään. Asettele ne teelautaselle tasaiseksi kerrokseksi.
- Avaa tuorejuustopallo ja kuorruta se kauttaaltaan kierittämällä palloa pähkinäseoksessa. Tarjoa keksien ja vihannesten kera.
Vinkki: Voit tehdä juustopallon ja kuorrutteenkin valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta pidä ne erillään ja kuorruta pallo vasta juuri ennen tarjoilua, niin pähkinät pysyvät rapsakoina. Erinomainen snack linnanjuhlien katselun seuraksi!