Helppous yllättää
Tuorejuustopallo

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
1 dl dl juustoraastetta juustoraaste
(emmental)
1 kpl kpl grillattuja paprikoita grillattu paprika
(Freshona grillattua paprikaa (säilyke))
6 kpl kpl cocktailkurkkuja cocktailkurkku
1 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 tl tl sitruunamehua sitruunamehu
1 ruukkua ruukku ruohosipulia ruohosipuli
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 dl dl kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo
1 dl dl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä
2 dl dl pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä

Tarjoiluun esimerkiksi

6 annosta annos suolakeksejä suolakeksi
(tarpeen mukaan gluteenittomia)
6 annosta annos piparkakkuja piparkakku
6 annosta annos suolatikkuja suolatikku
6 annosta annos kasviksia kasvikset
(esim. porkkanaa, kurkkua, paprikaa suikaleina)

Tuorejuustopallo

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(0)

Valmistus

Huom! Varaa muutama tunti juustopallon jäähdytykseen jääkaapissa.

  1. Sekoita maustamaton tuorejuusto ja raastettu emmental nuolijalla tasaiseksi massaksi.
  2. Valuta paprika ja taputtele se talouspaperilla kuivaksi. Hienonna paprika hyvin pieneksi. Hienonna myös suolakurkut sekä ruohosipuli. Lisää suolakurkut, paprikat, ruohosipuli sekä chilijauhe tuorejuustotahnaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
  3. Kumoa tuorejuustopallo kelmupalalle ja kääri palloksi. Laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.
  4. Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Hienonna kuivatut karpalot, pistaasit ja pekaanipähkinät rouheeksi ja sekoita keskenään. Asettele ne teelautaselle tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Avaa tuorejuustopallo ja kuorruta se kauttaaltaan kierittämällä palloa pähkinäseoksessa. Tarjoa keksien ja vihannesten kera.

Vinkki: Voit tehdä juustopallon ja kuorrutteenkin valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta pidä ne erillään ja kuorruta pallo vasta juuri ennen tarjoilua, niin pähkinät pysyvät rapsakoina. Erinomainen snack linnanjuhlien katselun seuraksi!