
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Tarjoiluun esimerkiksi
6 annosta annos | suolakeksejä
suolakeksi (tarpeen mukaan gluteenittomia) | ||
6 annosta annos | piparkakkuja piparkakku | ||
6 annosta annos | suolatikkuja suolatikku | ||
6 annosta annos | kasviksia
kasvikset (esim. porkkanaa, kurkkua, paprikaa suikaleina) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaTuorejuustopallo
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom! Varaa muutama tunti juustopallon jäähdytykseen jääkaapissa.
- Sekoita maustamaton tuorejuusto ja raastettu emmental nuolijalla tasaiseksi massaksi.
- Valuta paprika ja taputtele se talouspaperilla kuivaksi. Hienonna paprika hyvin pieneksi. Hienonna myös suolakurkut sekä ruohosipuli. Lisää suolakurkut, paprikat, ruohosipuli sekä chilijauhe tuorejuustotahnaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
- Kumoa tuorejuustopallo kelmupalalle ja kääri palloksi. Laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.
- Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Hienonna kuivatut karpalot, pistaasit ja pekaanipähkinät rouheeksi ja sekoita keskenään. Asettele ne teelautaselle tasaiseksi kerrokseksi.
- Avaa tuorejuustopallo ja kuorruta se kauttaaltaan kierittämällä palloa pähkinäseoksessa. Tarjoa keksien ja vihannesten kera.
Vinkki: Voit tehdä juustopallon ja kuorrutteenkin valmiiksi jo edellisenä päivänä, mutta pidä ne erillään ja kuorruta pallo vasta juuri ennen tarjoilua, niin pähkinät pysyvät rapsakoina. Erinomainen snack linnanjuhlien katselun seuraksi!