Helppous yllättää
Thaimaalainen pihvi-nuudelisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(naudan fileepihvejä)
250 g g nuudeleita nuudelit
300 g g vihreitä papuja vihreä papu
(pakaste)
2 - 3 porkkanaa porkkana
3 kevätsipulia kevätsipuli
75 g g cashewpähkinöitä cashewpähkinä

Kastike

1 dl dl korianteria korianteri
2 limeä lime
(molemmista mehu, toisesta kuori raastettuna)
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
1 rkl rkl seesamisiemenöljyä seesamisiemenöljy
3 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
(tai kalakastiketta)
2 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
1 chiliä chili
(punainen, viipaloituna)
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli

Thaimaalainen pihvi-nuudelisalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(13)

Valmistus

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita kastikkeen aineet isossa kulhossa niin, että sokeri liukenee.
  3. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kääntele nuudelit kastikkeen joukkoon.
  4. Kiehauta pakastepavut suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  5. Raasta kuoritut porkkanat ja hienonna kevätsipuli. Sekoita ne nuudelien joukkoon papujen kanssa. Anna tekeytyä peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
  6. Paista tai grillaa pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen (mehevän punertava 58-asteisena). Anna vetäytyä 5 minuuttia folion alla. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  7. Levitä nuudelisalaatti laakealle tarjoiluvadille ja nosta lihaviipaleet päälle.
  8. Viimeistele cashewpähkinöillä, korianterilla ja limettiviipaleilla.