
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kakkupohja
400 g g | porkkanaa porkkana | |
4 dl dl | sokeria sokeri | |
3 dl dl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1,5 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda | |
2 tl tl | kanelia kaneli | |
1 tl tl | piparkakkumaustetta piparkakkumauste | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1 tl tl | suolaa suola | |
5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
2 | kananmunaa kananmuna |
Kuorrute
200 g g | voita
voi (suolatonta) | |
400 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | |
1,25 pkt pkt | tomusokeria
tomusokeri (340 g) |
Koristeluun
0,5 dl dl | kookoshiutaleita kookoshiutale | |
1 dl dl | pekaanipähkinöitä pekaanipähkinä | |
1 dl dl | lumimantelia
lumimanteli (tai muita vastaavia) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPorkkanakakku-kookosruudut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota voi huoneenlämpöön kuorrutetta varten.
- Keitä porkkanat kypsiksi.
- Sekoita tehosekoittimessa sokeri, öljy ja lämpimät keitetyt porkkanat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneessa tai käsin ja lisää porkkanaseos joukkoon. Sekoita hyvin.
- Lisää lopuksi kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita massa tasaiseksi.
- Levitä pellille tai leveään uunivuokaan leivinpaperi. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
- Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi käsin tai yleiskoneessa. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin odottamaan kakun paistumista.
- Jäähdytä kakku ja levitä kuorrute kakun päälle.
- Levitä kakun päälle runsaasti kookoshiutaleita ja viimeistele koristelu pähkinöillä.
Vinkki! Mikäli kuorrute on ehtinyt pehmetä, laita kakku jääkaappiin, ja kuorrute kovettuu.