Pizzataikina ja pizzakastike

Pizzataikina ja pizzakastike

VaikeusasteHelppo
Valmistus1 h 30 min

Valmistus

    Pizzakastike

  1. Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä suola ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Tarkista maku. Saat pizzaan raikkaamman tomaatin maun keittämättä kastiketta.
  2. Pizzataikina ja pizzan täyttäminen

  3. Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää kuivahiiva ja sekoita, kunnes hiiva sekoittuu veteen.
  4. Sekoita jauhot ja suola. Lisää vesi-hiivaseos yleiskoneen kulhoon. Aloita taikinan vaivaaminen puoliteholla. Lisää jauhoja nesteeseen hiljalleen, esimerkiksi muutamassa osassa. Anna taikinan vaivautua pieni hetki. Voit tehdä taikinan myös ilman yleiskonetta. Vaivaa tällöin käsillä voimakkaasti ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.
  5. Nosta sitten koneen tehoja keskiteholle ja jatka vaivaamista viitisen minuuttia. Taikina on valmista, kun se on kiinteää. Lisää kiinteään taikinaan ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita vielä sen aikaa, että öljy sekoittuu kunnolla.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä 4 palloa. Laita leivinpaperi uunipellille, lisää päälle kevyesti vehnäjauhoja ja nosta taikinapallot paperin päälle kohoamaan.
  7. Peitä pallot liinalla ja anna niiden kohota rauhassa noin 45-60 minuuttia.
  8. Hienonna tässä vaiheessa valkosipulin kynnet ja leikkaa lehtipersilja hienoksi sekä nypi basilikat. Leikkaa myös mozzarella ja raasta tarvittaessa juustoraaste.
  9. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  10. Kun taikina on noussut riittävästi, siirrä pallot takaisin kevyesti jauhotetulle pöydälle ja muovaile niistä kevyesti ympyrän muotoisia pizzapohjia. Voit käyttää apuna kaulinta.
  11. Levitä pohjalle pizzakastike, pieneksi leikatut valkosipulin kynnet, juustoraastetta sekä sinihomejuustoa ja mozzarellaa.
  12. Paista pizzaa uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  13. Ota pizza uunista, kun juustot ovat saaneet väriä ja lisää päälle lehtipersilja sekä basilikan lehdet.

Sopivat reseptit