Helppous yllättää
Pizzataikina ja pizzakastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

Pizzapohja

600 g g vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl suolaa suola
1 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
4 dl dl vettä vesi
(kädenlämpöisenä)

Pizzakastike

400 g g säilyketomaatteja säilyketomaatti
(kokonaisia, kuorittuja)
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl suolaa suola

Täytteeksi

2 - 4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 palloa pallo mozzarellaa mozzarella
4 dl dl juustoraastetta juustoraaste
100 g g sinihomejuustoa sinihomejuusto
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
(tuoretta)
1 kourallista kourallinen lehtipersiljaa lehtipersilja

Pizzataikina ja pizzakastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(24)

Valmistus

Pizzakastike

  1. Laita tomaatit liemineen tehosekoittimeen. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä suola ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Tarkista maku. Saat pizzaan raikkaamman tomaatin maun keittämättä kastiketta.

Pizzataikina ja pizzan täyttäminen

  1. Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää kuivahiiva ja sekoita, kunnes hiiva sekoittuu veteen.
  2. Sekoita jauhot ja suola. Lisää vesi-hiivaseos yleiskoneen kulhoon. Aloita taikinan vaivaaminen puoliteholla. Lisää jauhoja nesteeseen hiljalleen, esimerkiksi muutamassa osassa. Anna taikinan vaivautua pieni hetki. Voit tehdä taikinan myös ilman yleiskonetta. Vaivaa tällöin käsillä voimakkaasti ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.
  3. Nosta sitten koneen tehoja keskiteholle ja jatka vaivaamista viitisen minuuttia. Taikina on valmista, kun se on kiinteää. Lisää kiinteään taikinaan ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita vielä sen aikaa, että öljy sekoittuu kunnolla.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä 4 palloa. Laita leivinpaperi uunipellille, lisää päälle kevyesti vehnäjauhoja ja nosta taikinapallot paperin päälle kohoamaan.
  5. Peitä pallot liinalla ja anna niiden kohota rauhassa noin 45-60 minuuttia.
  6. Hienonna tässä vaiheessa valkosipulin kynnet ja leikkaa lehtipersilja hienoksi sekä nypi basilikat. Leikkaa myös mozzarella ja raasta tarvittaessa juustoraaste.
  7. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  8. Kun taikina on noussut riittävästi, siirrä pallot takaisin kevyesti jauhotetulle pöydälle ja muovaile niistä kevyesti ympyrän muotoisia pizzapohjia. Voit käyttää apuna kaulinta.
  9. Levitä pohjalle pizzakastike, pieneksi leikatut valkosipulin kynnet, juustoraastetta sekä sinihomejuustoa ja mozzarellaa.
  10. Paista pizzaa uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  11. Ota pizza uunista, kun juustot ovat saaneet väriä ja lisää päälle lehtipersilja sekä basilikan lehdet.