Kasvispizza parsalla

Kasvispizza parsalla

VaikeusasteKeskitaso
Valmistus1 h 10 min

Valmistus

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin ½ tuntia.
  3. Katkaise parsoista kuivat kannat ja kuori varret ohuelti. Halkaise parsat kahteen osaan pitkittäin. Viipaloi kesäkurpitsa ja halkaise kirsikkatomaatit.
  4. Kauli kohonneesta taikinasta kahdelle leivinpaperille pizzapohjat. Esipaista pohjia 5 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
  5. Ota pizzapohjat uunista ja levitä pohjille pestoa. Asettele päälle parsoja, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja.
  6. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  7. Revi kypsien kasvispizzojen päälle mozzarellaa.

Sopivat reseptit