
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | kampasimpukoita kampasimpukka | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
150 g g | voita voi | |
2 | salottisipulia salottisipuli | |
1 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
1 tilkkaa tilkka | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 rkl rkl | korianteria korianteri | |
0,5 - 1 | chiliä
chili (silputtuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaistetut kampasimpukat ja mausteista voisulaa 4:lle hengelle
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kampasimpukat paistetaan perinteisesti pinnalta rapeaksi ja sisältä meheväksi. Käytä siis riittävän kuumaa pannua ja tällöin paistoaikaa rittää vain noin minuutti-pari puoleltaan, hiukan koosta riippuen.
- Ota kampasimpukkapussit paketeistaan kippoon jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana, tai ”pikasulata” huoneen lämmössä parissa tunnissa.
- Valuta neste pois ja kuivaa kampasimpukat kevyesti talouspaperilla.
- Laita kulhoon ja lisää 1 rkl öljyä, ripaus suolaa, sekä mustapippurirouhetta ja sekoita.
- Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen 1 rkl rapsiöljyä. Nostele nopeaan tahtiin kampasimpukat pannulle koon mukaan, isoimmat ensin keskelle pannun kuumimpaan osaan.
- Paista kampasimpukoita n. 1,5 minuuttia puoleltaan ja käännä ne kun saavat kauniin kullanruskean värin.
- Paista toiselta puoleltaan vielä reilun minuutin ajan ja nosta sivuun esimerkiksi folion sisään hetkeksi odottamaan.
- Tarkista kypsyys, kampasimpukoiden tulisi olla mielummin aavistuksen läpikuultavia keskeltä, kuin täysin läpi kypsiä. Ne jatkavat kypsymistään vielä liedeltä poistamisen jälkeenkin ja läpikypsänä niistä tulee kumimaisia.
- Lisää pannulle voita, sipulit, sekä chili ja paista hetki sekoitellen.
- Lisää situuna / lime kuoriraastetta, sekä korianteri ja paista niin että voi saa hiukan paahteista väriä.
- Lisää kampasimpukat joukkoon ja tarjoile heti.
Kampasimpukoiden kanssa sopii hyvin esimerkiksi basmatiriisi, napakaksi keitettyjä parsakaalin nuppujaja/tai paahdettua maalaisleipää. Valmista nämä kuitenkin ennen kampasimpukoiden paistamista.
Vinkki: Voit myös korvata chilin ja korianterin esimerkiksi 1 rkl tuoretta timjamia ja 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna, jos nämä klassisemmat maut ovat mieluisempia.