
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
650 g g | lohta
lohi (ruodotonta lohifileetä) | |
1 rkl rkl | merisuolaa merisuola | |
0,5 tl tl | sokeria sokeri |
Mausteseos
2 tl tl | suolaa suola | |
2 tl tl | ruokosokeria ruokosokeri | |
1 | sitruunaa sitruuna | |
1,5 tlk tlk | valkopippuria valkopippuri | |
1,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua) |
Lisäksi
1 pkt pkt | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | |
0,5 dl dl | majoneesia majoneesi | |
1 pss pss | juureslastuja juureslastu | |
1 nippua nippu | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaistetut graavilohisuupalat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: Varaa jäähdyttämiseen aikaa vähintään tunti, tai yön yli.
- Nosta kala matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.
- Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Rapsuttele lohen pinnalta suolat pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Leikkaa kala kolmeksi tai neljäksi tasapaksuksi tangoksi ja poista samalla nahka.
- Sekoita lautasella sormisuola, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, pippurit ja inkivääri.
- Paista tangot kuumalla, kuivalla paistinpannulla nopeasti (noin 20 sekuntia/puoli).
- Palat saavat ruskistua pinnalta, mutta jäädä sisältä punaiseksi. Pyöräytä lohitangot kauttaaltaan mausteseoksessa.
- Kääri jokainen tanko tiukasti kelmuun ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Voit myös pakastaa tangot tunniksi, jolloin kohmeisesta kalasta saat leikattua siistejä paloja.
- Leikkaa tangot paloiksi ja nosta ne majoneesilla voideltujen leipäpalojen päälle tarjoilulautaselle.
- Somista majoneesitipalla ja juuressipseillä sekä tillillä.