Helppous yllättää
Paistetut graavilohisuupalat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

650 g g lohta lohi
(ruodotonta lohifileetä)
1 rkl rkl merisuolaa merisuola
0,5 tl tl sokeria sokeri

Mausteseos

2 tl tl suolaa suola
2 tl tl ruokosokeria ruokosokeri
1 sitruunaa sitruuna
1,5 tlk tlk valkopippuria valkopippuri
1,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 tl tl inkivääriä inkivääri
(jauhettua)

Lisäksi

1 pkt pkt saaristolaisleipää saaristolaisleipä
0,5 dl dl majoneesia majoneesi
1 pss pss juureslastuja juureslastu
1 nippua nippu tilliä tilli

Paistetut graavilohisuupalat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

Huom: Varaa jäähdyttämiseen aikaa vähintään tunti, tai yön yli.

  1. Nosta kala matalaan vuokaan. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.
  2. Peitä vuoka kelmulla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Rapsuttele lohen pinnalta suolat pois ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  4. Leikkaa kala kolmeksi tai neljäksi tasapaksuksi tangoksi ja poista samalla nahka.
  5. Sekoita lautasella sormisuola, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste, pippurit ja inkivääri.
  6. Paista tangot kuumalla, kuivalla paistinpannulla nopeasti (noin 20 sekuntia/puoli).
  7. Palat saavat ruskistua pinnalta, mutta jäädä sisältä punaiseksi. Pyöräytä lohitangot kauttaaltaan mausteseoksessa.
  8. Kääri jokainen tanko tiukasti kelmuun ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  9. Voit myös pakastaa tangot tunniksi, jolloin kohmeisesta kalasta saat leikattua siistejä paloja.
  10. Leikkaa tangot paloiksi ja nosta ne majoneesilla voideltujen leipäpalojen päälle tarjoilulautaselle.
  11. Somista majoneesitipalla ja juuressipseillä sekä tillillä.