Helppous yllättää
Kesäkurpitsafritterit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 tl tl suolaa suola
2 kananmunaa kananmuna
3 dl dl alkoholitonta olutta alkoholiton olut
2,5 dl dl spelttijauhoa spelttijauho

Dippikastike

1,5 dl dl aiolia aioli
2 rkl rkl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
(raastettuna)

Uppopaistamiseen

1 l l rapsiöljyä rapsiöljy

Kesäkurpitsafritterit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(1)

Valmistus

  1. Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Mausta tikut suolalla.
  2. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon olut, jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 175-180 asteiseksi.
  4. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria voit testata sopivaa lämpötilaa pienellä palalla vaaleaa leipää: kun öljy on sopivan kuumaa, leipäpala muuttuu kullanruskeaksi ja nousee nopeasti pintaan.
  5. Kasta kesäkurpitsatikut frittitaikinaan ja kypsennä öljyssä 3-4 erässä noin 2 minuutin ajan.
  6. Nosta kypsät kesäkurpitsafritterit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
  7. Tarjoile heti, sillä fritterit menettävät rapeutensa jäähtyessään.