
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
3 dl dl | alkoholitonta olutta alkoholiton olut | ||
2,5 dl dl | spelttijauhoa spelttijauho |
Dippikastike
1,5 dl dl | aiolia aioli | ||
2 rkl rkl | Grana Padano -juustoa
Grana Padano -juusto (raastettuna) |
Uppopaistamiseen
1 l l | rapsiöljyä rapsiöljy |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKesäkurpitsafritterit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Mausta tikut suolalla.
- Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon olut, jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna öljy kattilassa 175-180 asteiseksi.
- Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria voit testata sopivaa lämpötilaa pienellä palalla vaaleaa leipää: kun öljy on sopivan kuumaa, leipäpala muuttuu kullanruskeaksi ja nousee nopeasti pintaan.
- Kasta kesäkurpitsatikut frittitaikinaan ja kypsennä öljyssä 3-4 erässä noin 2 minuutin ajan.
- Nosta kypsät kesäkurpitsafritterit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
- Tarjoile heti, sillä fritterit menettävät rapeutensa jäähtyessään.