
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 g g | kurkkua
kurkku (avomaan kurkkua) | ||
200 g g | salaattia salaatti | ||
400 g g | katkarapuja katkarapu | ||
3 | avokadoja avokado | ||
50 g g | retiisiä retiisi |
Vinegretti
1 palaa pala | inkivääriä
inkivääri (n. 1-2 cm pätkä) | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 | limeä lime | ||
0,5 tl tl | chiliä
chili (siemenet poistettuna) | ||
2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | ||
2 rkl rkl | korianteria korianteri | ||
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | sokeria sokeri | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaKurkku-katkarapusalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Raasta inkivääri, valkosipuli ja limetin kuori ja puristettu limenmehu.
- Silppua korianteri sekä ruohosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna.
- Laita kaikki vinegretin ainekset kulhoon ja sekoita.
- Kuori kurkut esimerkiksi juustohöylällä ja leikkaa renkaiksi. Lisää kurkut vinegretin joukkoon ja anna maustua parin minuutin ajan.
- Pese ja revi salaatti, kuori avokado. Leikkaa avokado ja retiisit siivuiksi.
- Laita salaatti lautaselle ja lisää maustetut avomaankurkut.
- Asettele kurkkujen päälle reilusti katkarapuja ja avokadosiivuja.
- Viimeistele retiisisiivuilla ja nauti.