Helppous yllättää
Kurkku-katkarapusalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g kurkkua kurkku
(avomaan kurkkua)
200 g g salaattia salaatti
400 g g katkarapuja katkarapu
3 avokadoja avokado
50 g g retiisiä retiisi

Vinegretti

1 palaa pala inkivääriä inkivääri
(n. 1-2 cm pätkä)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 limeä lime
0,5 tl tl chiliä chili
(siemenet poistettuna)
2 rkl rkl ruohosipulia ruohosipuli
2 rkl rkl korianteria korianteri
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus sokeria sokeri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Kurkku-katkarapusalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

  1. Raasta inkivääri, valkosipuli ja limetin kuori ja puristettu limenmehu.
  2. Silppua korianteri sekä ruohosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna.
  3. Laita kaikki vinegretin ainekset kulhoon ja sekoita.
  4. Kuori kurkut esimerkiksi juustohöylällä ja leikkaa renkaiksi. Lisää kurkut vinegretin joukkoon ja anna maustua parin minuutin ajan.
  5. Pese ja revi salaatti, kuori avokado. Leikkaa avokado ja retiisit siivuiksi.
  6. Laita salaatti lautaselle ja lisää maustetut avomaankurkut.
  7. Asettele kurkkujen päälle reilusti katkarapuja ja avokadosiivuja.
  8. Viimeistele retiisisiivuilla ja nauti.