Helppous yllättää
Jouluinen panzanella-salaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

0,5 leipää leipä
(vaaleaa)
0,75 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
(0,5 dl kastikkeeseen ja loput leivän paistamiseen)
5 lehteä lehti lehtikaalia lehtikaali
1 kerää kerä punakaalia punakaali
(tai punasalaattia)
6 kpl kpl retiisejä retiisi
0,5 granaattiomenaa granaattiomena
1 omenaa omena
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl sinappia sinappi
(esim. Deluxe konjakkisinappia)
0,25 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Jouluinen panzanella-salaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(0)

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Revi leipä paloiksi ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Sekoita leipäpalojen joukkoon öljy. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Irrota lehtikaalien paksu ruoti. Revi lehtikaalin lehdet sekä punasalaatti. Jos käytät punakaalia, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  4. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kannelliseen purkkiin. Lisää oliiviöljy, valkoviinietikka, sinappi, suola ja mustapippuri. Sulje kansi ja ravista voimakkaasti.
  6. Hiero osa kastikkeesta lehtikaaleihin. Lisää muut salaatin ainekset ja loppu kastike, sekoita ja tarjoile.