Jouluinen panzanella-salaatti

Jouluinen panzanella-salaatti

VaikeusasteHelppo
Valmistus45 min

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Revi leipä paloiksi ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Sekoita leipäpalojen joukkoon öljy. Paista 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Irrota lehtikaalien paksu ruoti. Revi lehtikaalin lehdet sekä punasalaatti. Jos käytät punakaalia, leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  4. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi siivuiksi.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kannelliseen purkkiin. Lisää oliiviöljy, valkoviinietikka, sinappi, suola ja mustapippuri. Sulje kansi ja ravista voimakkaasti.
  6. Hiero osa kastikkeesta lehtikaaleihin. Lisää muut salaatin ainekset ja loppu kastike, sekoita ja tarjoile.

Sopivat reseptit