
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
400 g g | ruusukaalia ruusukaali | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
2 dl dl | pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus | |
2 kpl kpl | appelsiinia appelsiini | |
1 pss pss | babypinaattia babypinaatti | |
8 siivua siivu | prosciuttoa prosciutto |
Salaatinkastike
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaahdettu ruusukaalisalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Huuhtele ruusukaalit ja halkaise ne puoliksi pellille leivinpaperin päälle.
- Lorauta ruusukaalien joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja lisää niiden päälle ripaus mustapippuria ja suolaa.
- Paahda ruusukaaleja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes ruusukaalien pinta on saaneet paahteisen värin.
- Ruusukaalien paahtuessa valmista salaatinkastike.
- Kun ruusukaalit ovat paahtuneet nosta pelti pois uunista.
- Lisää pellille 2 dl pähkinäsekoitusta, ja katko suurimmat pähkinät hiukan pienemmiksi käsin.
- Nosta pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes pähkinät ovat paahtuneet.
- Pähkinöiden paahtuessa kuori appelsiinit, ja poista hedelmälihan ympäriltä kalvo. Salaatista tulee mehukkaampi, kun käytät appelsiinista pelkän hedelmälihan.
- Kun pähkinät ovat paahtuneet, nosta pelti pois uunista.
- Anna kaalien ja pähkinöiden jäähtyä hetki ennen salaatin kokoamista.
- Kokoa salaatti. Nosta jäähtyneet ruusukaalit ja pähkinät salaattikulhoon, ja lisää joukkoon appelsiinilohkot sekä pinaatinlehdet.
- Lorauta päälle salaatinkastiketta ja sekoita.
- Annostele valmis salaatti lautaselle ja viimeistele ilmakuivatulla kinkulla.