Helppous yllättää
Paahdettu ruusukaalisalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g ruusukaalia ruusukaali
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 dl dl pähkinäsekoitusta pähkinäsekoitus
2 kpl kpl appelsiinia appelsiini
1 pss pss babypinaattia babypinaatti
8 siivua siivu prosciuttoa prosciutto

Salaatinkastike

2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus sokeria sokeri

Paahdettu ruusukaalisalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

  1. Huuhtele ruusukaalit ja halkaise ne puoliksi pellille leivinpaperin päälle.
  2. Lorauta ruusukaalien joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja lisää niiden päälle ripaus mustapippuria ja suolaa.
  3. Paahda ruusukaaleja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes ruusukaalien pinta on saaneet paahteisen värin.
  4. Ruusukaalien paahtuessa valmista salaatinkastike.
  5. Kun ruusukaalit ovat paahtuneet nosta pelti pois uunista.
  6. Lisää pellille 2 dl pähkinäsekoitusta, ja katko suurimmat pähkinät hiukan pienemmiksi käsin.
  7. Nosta pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes pähkinät ovat paahtuneet.
  8. Pähkinöiden paahtuessa kuori appelsiinit, ja poista hedelmälihan ympäriltä kalvo. Salaatista tulee mehukkaampi, kun käytät appelsiinista pelkän hedelmälihan.
  9. Kun pähkinät ovat paahtuneet, nosta pelti pois uunista.
  10. Anna kaalien ja pähkinöiden jäähtyä hetki ennen salaatin kokoamista.
  11. Kokoa salaatti. Nosta jäähtyneet ruusukaalit ja pähkinät salaattikulhoon, ja lisää joukkoon appelsiinilohkot sekä pinaatinlehdet.
  12. Lorauta päälle salaatinkastiketta ja sekoita.
  13. Annostele valmis salaatti lautaselle ja viimeistele ilmakuivatulla kinkulla.