Helppous yllättää
Hedelmäinen couscoussalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 dl dl couscousia couscous
1 dl dl kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät
(esim. Alesto berry mix)
3,25 dl dl vettä vesi
0,5 kuutiota kuutio kasvislientä kasvisliemi
1 - 2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
300 g g kukkakaalia kukkakaali
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 tl tl suolaa suola
200 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1 - 2 appelsiinia appelsiini
200 g g juustoa juusto
(esim. munajuustoa)
1 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja

Kastike

0,5 rkl rkl chiliä chili
(hienonnettuna)
2 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
1 tl tl hunajaa hunaja
1 ripausta ripaus suolaa suola

Hedelmäinen couscoussalaatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(3)

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon couscousit ja kuivattu marja-hedelmäsekoitus. Kaada päälle kattilassa kiehautettu kasvisliemi ja öljy. Peitä kulho kelmulla ja annan turvota noin 10 minuuttia.
  2. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljytilkka ja paahda kukkakaalilastuja siinä hetki, kunnes ne saavat väriä. Älä paista liikaa, ettei kukkakaali pehmene. Mausta kaalit sitruunankuoriraasteella ja ripauksella suolaa.
  3. Lohko pestyt tomaatit. Viipaloi kuoritut appelsiinit ja juusto.
  4. Sekoita couscous haarukalla kuohkeaksi. Levitä päälle kukkakaalilastut, tomaattilohkot, appelsiini- ja juustoviipaleet.
  5. Sekoita appelsiinimehuun chilitahna, hunaja ja suolaripaus. Kaada kastike salaatin päälle ja koristele runsaalla persiljasilpulla.

Vinkki: Chilitahnan määrää säätelemällä saat mieleisesi vahvuisen salaatin.