Helppous yllättää
Cheddar-kinkkupiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja:

100 g g voita voi
2,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 rkl rkl vettä vesi

Täyte:

600 g g sipulia sipuli
150 g g ilmakuivattua kinkkua ilmakuivattu kinkku
2 dl dl kermaa kerma
1 dl dl maitoa maito
150 g g cheddarjuustoa cheddarjuusto
1 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
3 kpl kpl kananmunaa kananmuna
mustapippuria mustapippuri

Cheddar-kinkkupiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(4)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja valmista taikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot tasaiseksi muruksi. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele halkaisijaltaan n. 28 cm piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti pohjalle (ei nosteta reunoille).
  3. Paista piirakkapohjaa n. 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes se saa kauniin ruskean värin. Pohjan paistuessa valmista täyte.
  4. Pilko ilmakuivatun kinkku pieniksi, ohuiksi suikaleiksi kylmälle pannulle. Nosta pannu liedelle keskilämmölle. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle.
  5. Paista välillä käännellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja ovat läpikuultavia. Kaada paistos kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
  6. Sekoita joukkoon kerma ja maito. Raasta juusto joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita täytteen ainekset huolella ja kaada piirakkavuokaan.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean pinnan.
  8. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Sekoita piiraan seuraksi raikas vihersalaatti.