
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja:
100 g g | voita voi | |
2,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 rkl rkl | vettä vesi |
Täyte:
600 g g | sipulia sipuli | |
150 g g | ilmakuivattua kinkkua ilmakuivattu kinkku | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
1 dl dl | maitoa maito | |
150 g g | cheddarjuustoa cheddarjuusto | |
1 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
3 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
mustapippuria mustapippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheddar-kinkkupiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja valmista taikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot tasaiseksi muruksi. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele halkaisijaltaan n. 28 cm piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti pohjalle (ei nosteta reunoille).
- Paista piirakkapohjaa n. 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes se saa kauniin ruskean värin. Pohjan paistuessa valmista täyte.
- Pilko ilmakuivatun kinkku pieniksi, ohuiksi suikaleiksi kylmälle pannulle. Nosta pannu liedelle keskilämmölle. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle.
- Paista välillä käännellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja ovat läpikuultavia. Kaada paistos kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita joukkoon kerma ja maito. Raasta juusto joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita täytteen ainekset huolella ja kaada piirakkavuokaan.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean pinnan.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Sekoita piiraan seuraksi raikas vihersalaatti.