Helppous yllättää
Pinaatti-galetet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lettutaikina

1 kananmunaa kananmuna
2,5 dl dl maitoa maito
1,25 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,25 tl tl suolaa suola
voita voi
(tai öljyä, lettujen paistamiseen)

Täyte

1 sipulia sipuli
250 g g herkkusieniä herkkusieni
(ruskeita)
rypsiöljyä rypsiöljy
(paistamiseen)
2 pss pss babypinaattia babypinaatti
(à 65 g)
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
50 g g juustoa juusto
(vahvaa juustoa raastettuna, esim. gruyère)
4 kananmunaa kananmuna

Pinaatti-galetet

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(12)

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi herkkusienet.

2. Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat saaneet väriä ja niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna voinokare isolla pannulla ja kaada pannulle lettutaikinaa. Kun toinen puoli on paistunut, käännä lettu ja annostele sen keskelle neljännes pinaattitäytteestä ja juustoraasteesta ja riko päälle kananmuna. Käännä letun reunat neljältä suunnalta täytteen päälle ja jatka paistamista keskiteholla, kunnes juusto on sulanut ja kananmuna hyytynyt (kannen alla muna kypsyy nopeammin). Ripottele kananmunan päälle hieman suolaa.

4. Paista loput galetet samalla tavalla. Tarjoile heti.