Helppous yllättää
Pinaatti-parsapiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

1,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl perunamuusia perunamuusi
(Harvest Basket perunamuusiaineksia)
0,5 dl dl kauraleseitä kauraleseet
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
0,25 tl tl suolaa suola
100 g g voita voi
0,75 dl dl vettä vesi

Täyte

1 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
500 g g tankoparsaa tankoparsa
1 pss pss babypinaattia babypinaatti
(Chef Select luomu babypinaattia (65 g))
2 kananmunaa kananmuna
2 dl dl ruokakermaa ruokakerma
1 dl dl parmesaania parmesaani
(raastettuna)
0,5 tl tl timjamia timjami
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus suolaa suola

Pinaatti-parsapiiras

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(20)

Valmistus

1. Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet. Nypi ne rasvan kanssa raemaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele piirasvuoka (noin 20 x 30 cm). Painele taikina jauhoisin käsin ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään. Voit tehdä pohjan odottamaan jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu öljyssä miedolla lämmöllä kuultavaksi.

4. Huuhtele ja kuori parsat. Poista kuiva tyviosa. Hienonna pinaatinlehdet.

5. Riko kulhoon kananmunat. Sekoita mukaan kerma, juustoraaste, mausteet ja pinaattisilppu.

6. Levitä pohjan päälle sipulisilppu, sitten muna-pinaattiseos ja asettele lopuksi parsat. Paista piirasta 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin