
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
1,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 dl dl | perunamuusia
perunamuusi (Harvest Basket perunamuusiaineksia) | ||
0,5 dl dl | kauraleseitä kauraleseet | ||
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
100 g g | voita voi | ||
0,75 dl dl | vettä vesi |
Täyte
1 | sipulia sipuli | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
500 g g | tankoparsaa tankoparsa | ||
1 pss pss | babypinaattia
babypinaatti (Chef Select luomu babypinaattia (65 g)) | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
2 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | ||
1 dl dl | parmesaania
parmesaani (raastettuna) | ||
0,5 tl tl | timjamia timjami | ||
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPinaatti-parsapiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet. Nypi ne rasvan kanssa raemaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Voitele piirasvuoka (noin 20 x 30 cm). Painele taikina jauhoisin käsin ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään. Voit tehdä pohjan odottamaan jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu öljyssä miedolla lämmöllä kuultavaksi.
4. Huuhtele ja kuori parsat. Poista kuiva tyviosa. Hienonna pinaatinlehdet.
5. Riko kulhoon kananmunat. Sekoita mukaan kerma, juustoraaste, mausteet ja pinaattisilppu.
6. Levitä pohjan päälle sipulisilppu, sitten muna-pinaattiseos ja asettele lopuksi parsat. Paista piirasta 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin