
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 rkl rkl | voita voi | ||
1 | salottisipulia salottisipuli | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
2,5 dl dl | maitoa maito | ||
150 g g | sinihomejuustoa sinihomejuusto | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
4 | kananmunaa kananmuna |
Vuokiin
4 tl tl | voita voi | ||
1 dl dl | korppujauhoja korppujauho |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaJuustokohokas
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele vuoat huolellisesti ja jauhota pohja ja reunat tasaisesti korppujauholla.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia niin, että ne pehmenevät.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä niitä kattilassa hetki koko ajan sekoittaen.
- Kaada kattilaan maito, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu kastikemaiseksi.
- Nosta kattila liedeltä, ja sekoita joukkoon homejuusto.
- Jäähdytä hieman ja lisää myös keltuaiset. Mausta mustapippurilla.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto jäähtyneen juustokastikkeen joukkoon.
- Lusikoi massa annosvuokiin ja paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile heti!