
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
140 g g | voita voi | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 - 3 rkl rkl | vettä vesi | |
1 | punasipulia punasipuli | |
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
2 tl tl | oreganoa oregano | |
mustapippuria mustapippuri | ||
1,5 dl dl | parmesaania
parmesaani (raastettuna) | |
1 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | |
1 | munakoisoa
munakoiso (pieni) | |
1 | paprikaa
paprika (puolikas punainen ja puolikas oranssi) | |
100 g g | kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti | |
basilikaa
basilika (tuoretta) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRatatouille-galette
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi joukkoon jauhot ja suola. Lisää tarvittaessa kylmää vettä pieni määrä kerrallaan, jotta saat aikaan kiinteän taikinan. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
3. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja kuullota punasipulia pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi siivuiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
5. Kauli taikinasta suoraan leivinpaperin päälle n. 30 senttiä halkaisijaltaan oleva pyöreähkö pohja. Levitä tomaattipyreeseos pohjalle, jätä reunoihin noin kolmen sentin kääntövara. Levitä juustoraaste päälle.
6. Asettele kasvikset limittäin tomaattipyreeseoksen päälle. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Paista 35 minuuttia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskistuneet ja täyte kypsää.
8. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele tuoreella basilikalla.