
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
150 g g | voita voi | ||
3 dl dl | juustoraastetta juustoraaste | ||
emmental | |||
2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
0,75 dl dl | vettä vesi |
Täyte
2 | sipulia sipuli | ||
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
100 g g | poroa poro | ||
Deluxe kylmäsavustettu poronpaisti (kausituote, ei vakiovalikoimassa) | |||
3 | kananmunaa kananmuna | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
1 dl dl | maitoa maito | ||
2 dl dl | juustoraastetta juustoraaste | ||
emmental | |||
1 tl tl | timjamia timjami | ||
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
0,25 tl tl | suolaa suola |
Viimeistelyyn
150 g g | salaattia salaatti | ||
friséesalaattia | |||
2 rkl rkl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka | ||
ja/tai oliiviöljyä |
Poro-sipulipiiras
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:25 h
(3)
Valmistus
- Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauhe. Nypi ainekset raemaiseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa piirasvuoka rutistelulla leivinpaperilla. Rutisteltu leivinpaperi vuoraa piirasvuokasi kätevästi, vuokaa ei tarvitse voidella ja leivonnaisen voi nostaa kätevästi paperista vuoasta.
- Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu miedolla lämmöllä kuultavaksi.
- Suikaloi poronliha. Riko kulhoon kananmunat. Sekoita mukaan kerma, maito, juustoraaste ja mausteet.
- Paista pohjaa ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Levitä puolikypsän pohjan päälle sipulisilppu, sitten poropalat ja lopuksi munamaitoseos.
- Vähennä lämpöä 180-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin.
- Tarjoile piiras haaleana.
- Pyöräytä salaattisekoituksen joukkoon öljykastiketta.
- Somista osalla salaattia piiras ja tarjoa loppu erikseen piiraan lisänä.