
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | bataattia
bataatti (kuorittuna) | |
6 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
4,5 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | valkopippuria valkopippuri | |
2 | appelsiinin kuorta
appelsiinin kuori (raastettuna) | |
3 kpl kpl | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy |
Lisäksi
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
30 g g | voita voi | |
1 - 2 vartta varsi | kevätsipulia
kevätsipuli (silputtuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBataattignocchit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Kuori bataatit ja punnitse. Keitä ohueksi viipaloidut bataatit kypsiksi. Valuta keitinvesi tarkasti pois ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi kuoriraaste.
3. Lisää soseeseen keltuaiset, jauhoseos ja öljy.
4. Jaa massa neljään osaan ja pyöritä reippaasti jauhoisella alustalla pitkiksi ohuiksi tangoiksi (halkaisija 2 cm). Painele massaa kevyesti ja jauhota pintaa aina tarvittaessa. Leikkaa tangot pikkupaloiksi (2 cm). Nosta palat jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Paina gnocchien pintaan halutessasi haarukalla kuvio.
5. Keitä 3 litraa suolalla maustettua vettä. Tiputtele gnocchit kiehuvaan veteen noin neljässä erässä ja anna kypsyä pari minuuttia. Kypsät nousevat pintaan kellumaan. Valuta vesi pois ja nosta kulhoon, jossa on tilkka öljyä. Voit tehdä gnocchit tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.
Ennen tarjoilua: kuumenna paistinpannulla voita ja paista gnocchit kullanruskeiksi tarjolle. Koristele kevätsipulisilpulla.