Helppous yllättää
Bataattignocchit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g bataattia bataatti
(kuorittuna)
6 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
4,5 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
0,5 tl tl suolaa suola
0,25 tl tl valkopippuria valkopippuri
2 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
3 kpl kpl kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Lisäksi

2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
30 g g voita voi
1 - 2 vartta varsi kevätsipulia kevätsipuli
(silputtuna)

Bataattignocchit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(4)

Valmistus

1. Kuori bataatit ja punnitse. Keitä ohueksi viipaloidut bataatit kypsiksi. Valuta keitinvesi tarkasti pois ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi kuoriraaste.

3. Lisää soseeseen keltuaiset, jauhoseos ja öljy.

4. Jaa massa neljään osaan ja pyöritä reippaasti jauhoisella alustalla pitkiksi ohuiksi tangoiksi (halkaisija 2 cm). Painele massaa kevyesti ja jauhota pintaa aina tarvittaessa. Leikkaa tangot pikkupaloiksi (2 cm). Nosta palat jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Paina gnocchien pintaan halutessasi haarukalla kuvio.

5. Keitä 3 litraa suolalla maustettua vettä. Tiputtele gnocchit kiehuvaan veteen noin neljässä erässä ja anna kypsyä pari minuuttia. Kypsät nousevat pintaan kellumaan. Valuta vesi pois ja nosta kulhoon, jossa on tilkka öljyä. Voit tehdä gnocchit tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.

Ennen tarjoilua: kuumenna paistinpannulla voita ja paista gnocchit kullanruskeiksi tarjolle. Koristele kevätsipulisilpulla.